Hírek

Fontos információk | Tippek a csomagküldéshez | Üzleti partnerek

Csomagcímzés helyesen, hogy biztosan célba találjon

A helyes csomagcímzés, csomagküldés szempontjai

A helyes csomagcímzés a csomagküldés szempontjából elengedhetetlen, hiszen mind a belföldi, mind a külföldi csomagszállításnál csak akkor számíthatunk sikeres kézbesítésre, ha a csomagcímzést megfelelően végeztük el. Így ahhoz, hogy a csomag biztosan megfelelő helyre érkezzen nem árt odafigyelni. Ezen felül összegyűjtöttünk még néhány fontos lépést amire érdemes figyelni mielőtt feladjuk a csomagunkat. Fontos, hogy a rendelés leadása során ellenőrizzük, hogy az adott mezőbe biztosan a megfelelő információt írtuk-e. A rendszer a legtöbb esetben automatikusan generálja a fuvarleveleket/csomagcímkéket, így amit a visszaigazoló e-mailben megkapunk, az nyomtatás után már fel is kerülhet a csomagra. 

Csomagolás minősége

Elsősorgolás minőségeban fordítsunk kellő figyelmet a megfelelő csomagolásra. Ha jól belegondolunk ez az egyik legfontosabb lépés, hiszen ha nem gondoskodunk a megfelelő csomagolásról, hogyan várhatnánk el, hogy épségben megérkezzen a csomag? Na ugye!

A csomagolóanyag

Körültekintően válasszunk csomagolóanyagot, hiszen a külső csomagolás lesz az ami elsődlegesen megvédi a csomagunk tartalmát. Mindenképp figyeljünk arra, hogy a doboz megfelelő állapotú legyen. Ha már egy kisebb lyukat is találunk rajta, inkább válasszunk egy másikat, hiszen ha emiatt beakad valahova a szortírozó rendszerben, akkor még jobban felsértheti, és ki is szakíthatja a dobozt. A csomagunkat érdemes fóliával körbetekerni, a fuvarlevelet pedig fuvarlevél tartóban/irattartóban a dobozra ragasztani, így biztosak lehetünk benne, hogy eső vagy hó esetén sem fog elázni a csomag.

Hogyan használd a térkitöltő anyagokat?

Béleljük ki alaposan a dobozt, mielőtt beletennénk a küldeni kívánt terméket/termékeket. Nagyon sokféle térkitöltő anyag áll már a rendelkezésünkre, ilyen például a hungarocell, de a környezettudatosak használhatnak akár kukoricakeményítő alapanyagú térkitöltő chips-et, ami teljes egészében lebomlik. Így biztosan nem esik semmi baja a dobozban lévő termékeknek, és épségben fog megérkezni címzetthez.

A csomag helyes lezárása

A doboz lezárására mindenképpen fektessünk nagy hangsúlyt. Mindenhol használjünk ragasztót, ahol úgy gondolodjuk, hogy szétnyílhat a doboz. Figyeljünk a ragasztó minőségére, hogy megfelelően ragadjon.

Csomagcímzés: mire figyelj?

A feladni kívánt csomagunk esetében, legyen az akár személyes vagy üzleti célú, elengedhetetlen, hogy minél pontosabban adjuk meg címzett adatait. A helyes csomagcímzéshez mindenképp tartsuk be a következőket.

Milyen elemeket kell tartalmaznia címzésnek?

A www.furgefutar.hu oldalon a rendelés leadása során, a második lépésben kell a megfelelő mezőkbe beírni a címzett adatait, így nagyot hibázni nem lehet, bár ennek ellenére sem árt odafigyelni, hogy az adatok pontosan adjuk meg. A főbb elemek, amiket a címzésnek tartalmaznia kell:

  • címzett neve,
  • cégnév (amennyiben van),
  • e-mail cím,
  • telefonszám,
  • ország,
  • irányítószám,
  • város,
  • utca,
  • házszám.

Az irányítószám

Az irányítószámot mindig pontosan adjuk meg. Tapasztalataink szerint ez az az adat az, ami a legtöbbször téves. Sajnos ez meglehetősen sok problémát okozhat, főleg akkor ha a csomag a futárhoz kerül. Mindig ellenőrizd, hogy a megadott irányítószám valós-e és, hogy a megadott településhez tartozik-e.

Tipp: ha nem vagy biztos benne, hogy jó a megadott irányítószám érdemes a címet beírni a Google-be, és a találati oldalon megjelenik majd a helyes irányítószám is.

A megfelelő sorrend

A megfelelő sorrend adott, csak a mezők szerint kell haladni a rendelés leadása során.

Milyen következményei lehetnek annak, ha a csomag nincs helyesen megcímezve?

Amennyiben a feladni kívánt csomagunkat nem helyesen címezzük, abban az esetben számolnunk kell azzal, hogy a csomag nagy valószínűséggel nem fog megérkezni a címzetthez. A futárok két alkalommal is megkísérlik kiszállítani a csomagot, de amennyiben nem találják a címzettet a megadott címen, vagy a helytelen címzés miatt a helyszínt sem találják, a csomagot vissza fogják fordítani a feladóhoz. Ebben az esetben reklamációra nincs lehetőségünk és a csomagküldés díja sem kerül visszatérítésre, hiszen a pontos címzés a feladó felelőssége belföldi és nemzetközi csomag esetén is.

Milyen jelentősége van a feladó adatainak?

Csomagküldéskor a feladó adatait ugyan úgy kell megadni akár a címzettét. Az oldalunkon ebben az esetben is a megfelelő mezőket kell kitölteni a pontos adatokkal. Itt is fontos figyelmet fordítani arra, hogy az adatokat helyesen adjuk meg, egyrészt azért, hogy a csomagfelvételkor a futár odataláljon a megfelelő címre. Másrészt pedig, ha esetlegesen a címzett nem venné át a csomagot, akkor biztosan vissza tudják juttatni a feladóhoz.

Hol legyen elhelyezve a címzés az egyes csomagtípusokon?

Az a legjobb ha a csomagcímke a doboz legnagyobb felületén, vagy a tetején kerül elhelyezésre. Így biztosan leolvasható lesz a futár számára a vonalkód valamint könnyebben meg is találja majd a címkét.

Több csomagot adsz fel egy címre? Így címezd meg őket!

Amennyiben több csomagot szeretnénk feladni egy címre, az oldalunkon erre is van lehetőség. Így csak egyszer kell megadnunk az adatokat és nem kell egyesével az összes csomagot felvinnünk a rendszerbe.

Csomagfeladás külföldre: hogyan címezzem?

A külföldi csomagfeladásnál is nagyon egyszerű a csomagcímzés. Ebben az esetben is az oldalunkon a rendelés leadás második lépésnél található mezőkbe kell beírni a címzett és a feladó adatait a rendelés leadása során. Nagyon fontos, hogy itt is nagyon körültekintőek legyünk, hogy a címet biztosan megfelelően adtuk-e meg, mivel hibás címzés esetén sajnos nagy eséllyel kerül majd vissza a csomag a feladóhoz.

Csomagpontos feladás: mi a teendő?

Több futárpartnerünknél is elérhető a csomagpontra történő feladás és csomagpontról történő felvétel is. Amennyiben ezen szolgáltatások valamelyikét választjuk, a megrendelés menete csak annyiban változik, hogy a felvételi és/vagy kiszállítási cím esetén azt a csomagpontot kell kiválasztanunk a legördülő listából, ahol/ahová szeretnénk feladni/küldeni a csomagunkat.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a csomagcímzéssel vagy csomagfeladással kapcsolatban, esetleg az árakról szeretnél tájékozódni, keress minket bizalommal, vagy nézz szét oldalunkon további információkért!

Vissza a hírekre »

Our latest news

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés