Hírek

Fontos információ:

Október 23-án zárva vagyunk!

Értesítünk Benneteket, hogy irodánk 2017. október 23-án zárva van.

Honlapunk fogadja megbízásaitokat, azonban feldolgozásukra leghamarabb 2017. október 24-én kerül sor.

Partnereink sem dolgoznak. Nincs csomag felvétel, sem kiszállítás.

Fürgefutár.hu Csapata

Webox szállítások

Kedves Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk jelezni Nektek, hogy a Webox kivonulása az országból minket is érint.

Az utolsó nap, amikor még Webox megrendeléseket tudtok rögzíteni, s amelyek kiszállításra is kerülnek, az 2017. október 13.

Ezután már nem lesz lehetőség termináltól terminálba szállításra.

Megértéseteket köszönjük!

Fürgefutár.hu Csapata

Megkönnyíthetők a nagyvállalatok mindennapjai: szervezzünk ki bártan egyes feladatokat

A nagyvállatok működéséhez több terület tökéletesen összehangolt munkájára van szükség: a termelés, marketing és pénzügy mellett a logisztika is sarkalatos pont. Ha utóbbi nem látja el megfelelően a feladatait, akkor csúsznak a határidők, nem érkeznek meg időben a boltok rendelései, ami hosszútávon jelentős bevétel kieséshez vezethet – a bizalom elvesztéséről nem is beszélve.

A gyártással koránt sincs vége a folyamatnak

A terméket a gyártás és raktározás után el kell juttatni a fogyasztóhoz, az érték megóvás és a biztonságos elhelyezés megvalósításával. A szállítmányozás nem egyenlő a fuvarozással, ez ugyanis magában foglalja a csomagolást, a vámkezelést, sőt az engedélyeztetést is – utóbbiak a külkereskedelmet folytató vállalatok számára kiemelten fontos szereppel bírhatnak a nemzetközi üzletek biztonságos megkötésének érdekében. Mivel minden cég más profillal rendelkezik, ezért a csomagok szállítása is eltérő felkészültséget igényel. Az egyszerűbb eseteken kívül a túlméretes, veszélyes vagy nagy értéket képviselő áruk vevőhöz való eljuttatása gondokat okozhat, a nagy cégek esetén pedig mindehhez nem egy átlagos volumen társul.

A szállítmányozás kihívást jelenthet

Egy nagyvállalat versenyképességét számtalan tényező meghatározza, ez elsők között szerepel a minőség és az ár. Ezeket nemcsak a munkaerő és az alapanyagok, hanem a vevőkhöz való eljuttatás, vagyis a szállítmányozás is befolyásolja, ami az eladási árat növelheti vagy éppen csökkentheti, ezáltal piaci előnyhöz vagy hátrányhoz vezetve. A nagy cégek által előállított termék mennyiségének szállítása komoly kihívást jelenthet, hiszen több településre kell eljuttatni a megrendelt volument – ami sokszor túlnyúlik az ország határain. A cégek erre a feladatra külön részleget tarthatnak fenn, aminél számolniuk kell a jelentős költségvonzattal – a munkaerő mellett a géppark fenntartása szintén jelentős összegeket igényel. A szervezés során ügyelni kell a rendszerben való gondolkodásra, melynek során egyszerre kell teljesülnie a megfelelő minőség, mennyiség, időben és megfizethető költség kritériumoknak. A háttérben ehhez egy komplett logisztikai központ létesítése szükséges, ahol figyelembe veszik a partnerek földrajzi elhelyezkedését, ami nagyban hozzájárul az anyagiakhoz. A logisztika fogalma egyébként széles területet fed le, magában foglalja az alapanyagok, félkész-és késztermékek áramlását, ami egyesíti a raktározást, készletezést, beszerzést, rendelés-feldolgozást, és a disztribúciót.

A leggyakrabban felmerülő logisztikai hibák

Egy vállalat növekedésének elengedhetetlen velejárója a logisztika fejlődése, a beszerzési és vevői oldallal való kapcsolat egyre tudatosabb menedzselése. A logisztikával kapcsolatban a leggyakrabban felmerülő hibák közé tartozik a rendelkezésre álló információk pontatlansága, ezek értelmezése, és a szükséges megoldási terv kidolgozása, majd megvalósítása. Ezek elsősorban az olyan vállalatoknál okozhatnak problémákat, melyek nem rendelkeznek megfelelő szakemberekkel és vezetőkkel, vagyis egy komplett apparátussal, akik ezáltal meg tudják hozni a legoptimálisabb döntéseket. Amennyiben ennek létrehozására a cég úgy ítéli meg, nincs kapacitása, érdemes elgondolnia a kiszervezésen, amit megvalósíthat teljes egészében vagy részben. A részleges megoldásokat tekintve az egyik terület a szállítmányozás lehet, ebben az esetben olyan profi partnereket érdemes keresni, akik nagy múlttal és sok elégedett ügyféllel rendelkeznek, hiszen a jó választással a vállalat biztos kezekben tudhatja a termékeit. Akkor sem kell elvetni egyébként a megbízás lehetőségét, ha a cég egy saját divíziót működtet, egy-egy fejlesztés során megéri bevonni a külsősöket.

Mi az, amivel egy cég könnyebbé teheti az életét?

A logisztikai feladatok kiszervezésével a megbízott partner profi munkájával segítheti elő a maradéktalan működést, hiszen rendelkeznek az olyan technikai háttérrel, mint a CRM, az elektronikus készletnyilvántartás vagy a flottamenedzsment rendszerek. A logisztikai döntések optimalizálására ezeken felül további eszközök is adottak: a szállítmányozás területén például a körúttervezés, a rakománylista, valamint a rakodási terv kialakítása, az eredményes szállítási útvonalak meghatározása, a kereslettervezés, a járműkövetés, ezen felül a kapcsolódó dokumentálás és a számlák automatizált kezelése. A legáltalánosabb módszerek közé tartozik az integrált vállalat irányítási rendszerek kialakítása, ehhez azonban jelentős beruházás társul, ráadásul az adott vállalathoz illeszkedő sajátosságok alapján történő testre szabás sokszor nehézségekbe ütközik. A szállítmányozás kiszervezésével a vállalat több tehertől is megszabadulhat, többek között a saját szállításra alkalmas járműpark és ehhez szükséges személyzet fenntartásától, a fuvarozó alvállalkozók kiválasztásától, ellenőrzésétől vagy az árukiadástól.

Kína csomagküldés

Kedves Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk jelezni, hogy Kínában ünnepi hét miatt a TNT és UPS partnerünk nem szállít ki csomagokat, de fel sem vesz küldeményeket. A kínai küldések, melyek a múlt héten feladásra kerültek, 1 hét csúszással kerülnek kiszállításra.

A felvételek is leghamarabb 2017. október 09-én kerülnek feldolgozásra a kinti kollégák részéről.

Megértéseteket előre is köszönjük!

Rendszer karbantartás!!!

Ezúton értesítünk Benneteket, hogy 2017. szeptember 29-én  17:00 órától informatikai rendszerünkben karbantartást végzünk. A jelzett időben ügyfélszolgálatunk nem lesz elérhető.

Megértéseteket előre is köszönjük.

Fürgefutár.hu Kft csapata

Rendszerhiba a kártyás fizetéseknél!!!

Kedves Ügyfeleink!

Az oldalunkon elérhető bankkártyás fizetéseknél fennakadás történt.

Jelenleg mindenkinek a banki átutalást javasoljuk fizetési opciónál. A hiba ott jelentkezik, hogy a pénzügyi szolgáltató felénk fizetetlennek mutatja a megrendeléseteket, noha tőletek levonja az összeget a rendszer.

A hiba elhárításán dolgozik partnerünk, s a kellemetlenségek miatt, elnézésteket kérjük.

Ha banki utalással fizettek, kérünk Benneteket, hogy az utalás elindításáról egy tranzakció igazolást küldjetek a penzugy@furgefutar.hu email címre. Így a megbízásotokat gyorsan fel tudjuk dolgozni, s nem kell a pénz beérkezésére várni.

Köszönjük!

Fürgefutár.hu Csapata

 

Frissítés (2017/09/12 13:08)

A bankkártyás fizetéseknél a Borgun/B-payment szolgáltatónál nem jelentkezett ez a hiba. A kártyás fizetéseket is látja immár rendszerünk. Köszönjük türelmeteket még egyszer!

Figyelem!! Rendszer karbantartás

Ezúton értesítünk Benneteket, hogy 2017. szeptember 07-én  17:00 és 19:00 között informatikai rendszerünkben karbantartást végzünk. A jelzett időben ügyfélszolgálatunk nem lesz elérhető.

Megértéseteket előre is köszönjük.

Fürgefutár.hu Kft csapata

Hogyan tudja ügyes csomagküldéssel növelni a vásárlók elköteleződését?

Az online térben manapság gomba mód szaporodnak a különböző online vállalkozások, köszönhetően az alacsony belépési költségnek. A rengeteg információ és új vállalkozás tengerében egyre nehezebb egy vállalkozónak megtartani az ügyfeleit, mert nagyon le van kötve az érdeklődők figyelme. Folyamatosan újabb és újabb kreatív megoldások szükségesek, amelyek valóban hatást érnek el a vásárlóknál. Az online térben manapság gomba mód szaporodnak a különböző online vállalkozások, köszönhetően az alacsony belépési költségnek. A rengeteg információ és új vállalkozás tengerében egyre nehezebb egy vállalkozónak megtartani az ügyfeleit, mert nagyon le van kötve az érdeklődők figyelme. Folyamatosan újabb és újabb kreatív megoldások szükségesek, amelyek valóban hatást érnek el a vásárlóknál. Ehhez kívánunk mi most néhány tippet adni, hogy miképpen lehet pusztán kreatív csomagküldéssel növelni a vásárlókban az elkötelezettséget.  Nézzük melyek ezek:

 

– 1.: Kreatív hirdetés a csomag oldalán

Egy érdekes és releváns hirdetés vagy információ nagyon figyelemfelkeltő lehet a csomag oldalán elhelyezve, így az ügyfél nem egy egyszerű dobozt kap. Természetesen nagyon figyeljünk, hogy ne legyünk tolakodóak.

 

– 2.: Érdekes prospektus a csomagban

Az előző pontnak egy továbbfejlesztett változata, amelyben papír alapú prospektust esetleg kuponfüzetet helyezünk el a dobozban, így növelve az esélyét az újravásárlásnak. Ha levelet is mellékelünk a csomagba.

 

– 3.: Ingyenes meglepetés ajándék

Talán a legjobb, és az esetek többségében legköltségesebb megoldás is. Ezzel együtt érdemes használni, mert ha kreatívak vagyunk és sikerül egy valóban hasznos és szép kis ajándékkal meglepni a vevőt, amelyre nem számított, akkor az garantáltan megmarad a tudatában, ráadásul a bizalmat is jól építi, ha a vevő látja, hogy mennyire törődnek vele.

 

Ebből a három módszerből érdemes minél többet használni, hogy az elküldött csomaggal is minél jobb érzést keltsünk a vásárlóban, ily módon felerősítve benne a márkahűséget és növelve az ismételt vásárlás esélyét is.

Ha bizonytalan még abban, hogy az Ön tökéletesen elkészített csomagját melyik futárcég szállítsa, akkor látogassa meg oldalunk, mivel függetlenek vagyunk, ezért nincs okunk rábeszélni Önt semmire.

Ügyfélszolgálatunk telefonos elérése akadozik

Kedves Ügyfelünk!

 

A telefonos rendszerünkben pillanatnyi hiba jelentkezett.  A hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak kollégáink, így türelmeteket kérjük és köszönjük! Kérjük keressetek kérdéseitekkel minket Facebookon vagy emailben az ugyfelszolgalat@furgefutar.hu email címen.

A Fürgefutár.hu csapata

2017/08/18

Figyelem!!! TNT szolgáltatás fennakadás!

Ezúton értesítünk Mindenkit, hogy a most világon megjelent vírus megtámadta TNT partnerünk adatbázisát.

A hiba elhárításán dolgozik a TNT informatikai csapata.

 

Frissítés (2017/08/16): A TNT folyamatosan hozza rendbe szállítmányozó rendszerét, így mi is fokozatosan visszakapcsoljuk a TNT szolgáltatásokat.

Jelenleg már export-import szolgáltatás működik Nemzetközi szinten is. Az Európai Unió országaiból már lehet importálni, de exportálni is. Az importok esetében 1 nap felvételi csúszással mindenképpen számolni kell, illetve a TNT Express szolgáltatások nem garantált másnapi kézbesítést jelentenek, mind export, mind import vonatkozásban.

A mai naptól (2017/08/16) már Kína is az import országok között szerepel.

Köszönjük türelmeteket és megértéseteket előre is!

 

 

Frissítés (2017/07/20 7:00): A TNT rendszerében továbbra is fennálló hibák és fennakadások miatt, az oldalunkon korlátozottan lesz elérhető a TNT Express és Economy szolgáltatás. A szolgáltatások teljesen elérhetőek lesznek, amint partnerünk rendszere helyreáll.

A TNT nem tudja garantálni minden esetben a küldemény felvételeket és a tranzit időket. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy ha sürgős és fontos csomagja, dokumentuma van az Euróai Unión kívülre és z unión belül, vegye fel velünk a kapcsolatot a szállítások leegyeztetése végett: https://furgefutar.hu/elerhetoseg/!

Köszönjük türelmeteket és megértéseteket előre is!

 

 

Frissítés (2017/07/13 17:10):

A TNT rendszert folyamatosan állítja helyre a TNT informatikai csapata. Oldalunkon az alábbi TNT szolgáltatások kerülnek visszaállításra:

  • TNT Express Export küldései Európai Unión belülre és kívülre
  • Doboz, raklap és dokumentum az Unión belülre és kívülre

Nem elérhető továbbra sem:

  • Időgarantált (9-10-12 órás express) szolgáltatás belföldön és nemzetközi szinten
  • Import szolgáltatás

A fuvarleveleket továbbra is mi küldjük ki Nektek, amit minden esetben ki kell nyomtatni.

Fontos, hogy a rendszer csak ezekkel a paraméterekkel tudja fogadni a TNT megbízásokat:

A csomagméretek összeadásakor a kapott összeg maximum 330 lehet. (példa: 40x50x60-as méretű csomagom körmérete -40+50+60=150) ennél nagyobb körméretű csomagokra a rendszer nem fog árat adni. Ha a TNT depoban mérés után mégis nagyobb körméretű lesz a csomag, azt a TNT visszaviszi a feladó címére, ami a kiszállításban késedelmet okozhat.

Köszönjük türelmeteket és megértéseteket előre is!

 

 

Frissítés (2017/07/11 12:00): A TNT rendszert folyamatosan állítja helyre a TNT informatikai csapata. Oldalunkon a holnapi napon, délelőtt 10:00 órától az alábbi TNT szolgáltatások kerülnek visszaállításra:

  • TNT Express belföldi szolgáltatása
  • Csomagtípus: boríték, doboz, raklap

A fuvarleveleket továbbra is mi küldjük ki Nektek, amit minden esetben ki kell nyomtatni.

Köszönjük türelmeteket és megértéseteket előre is!

 

 

Frissítés (2017/07/05 10:10): A TNT rendszerben továbbra is fennakadások várhatóak. A nyomonkövetés csak részben aktív.

Oldalunkról levesszük a korábban aktivált TNT belföldi szolgáltatást, mert a fuvarlevél készítésben fennakadások jelentkeznek.

Megértéseteket köszönjük!

 

Frissítés (2017/07/03 9:50): A TNT rendszerben továbbra is fennakadások várhatóak. A nyomonkövetés csak részben aktív. Az oldalunkon hamarosan azonban újraindítjuk az alábbi szolgáltatást:

  • TNT Express belföld (munkaidős kiszállítás)

Az alábbi TNT szolgáltatások nem elérhetőek:

  • TNT Import az Unión belülről és Unión kívülről
  • TNT Export a nem Uniós és Uniós országokba
  • a TNT időgarantált (9-10-12 express) szolgáltatásai belföldön és nemzetközi viszonylatban

 

 

Frissítés (2017/06/29 8:45): A TNT rendszerben történt informatikai támadás miatt a mai napon nem elérhető a TNT szolgáltatás (belföld, nemzetközi, Express és Economy) oldalunkon. A szolgáltatás ismét elérhető lesz, amint partnerünk rendszere helyreáll. Megértéseteket köszönjük!

 

Frissítés (2017/06/28 8:54): A TNT szállításokban 2-3 munkanapos késések várhatóak, mind az Express, mind az Economy szállításoknál az alap tranzit időkön felül.

 

Frissítés (2017/06/28 10:51): A TNT Express szolgáltatásokkal a küldemények a mai napon NEM tudnak elindulni exportok esetén. A belföldi csomagokat a TNT felveszi és másnapra kiszállítja, de export-import megbízásokat késedelmekkel tudja teljesíteni.

 

Frissítés (2017/06/28 16:01): A TNT jelzése alapján az Economy szolgáltatás az Európai Unión belüli országokra működik, az országot el tudja hagyni. Azonban a 3-5 munkanapos nem garantált tranzit idő mindenképpen kitolódik. Sajnos az Express szolgáltatás nem működik, nincs lehetőség légi szállításra, valamint EU-n kívüli küldésekre Express szolgáltatással.

 

Köszönjük türelmeteket és megértéseteket előre is!

A Fürgefutár.hu csapata