UPS-el adom fel a csomagomat az Unión kívülre. Mire kell figyelnem?

Minden EU-n kívülre küldött csomaghoz ki kell tölteni és csatolni kell számlát. Magánszemélyek is csatolhatnak ún. pro-forma számlát. A pro-forma számla kiviteli indoka minta vagy ajándék lehet. A számla nem lehet sose nulla értékű.  – a Fürgefutár.hu munkatársai a fuvarlevéllel együtt küldenek pro forma számla formanyomtatványt a megrendelő email címére a megrendelés rögzítését követően.

1000 Euro értékű küldemények felett kötelező csatolni ún. export vámkezelési megbízást a küldeményhez – ezt a formanyomtatványt a Fürgefutár.hu munkatársai a fuvarlevéllel együtt küldik meg a megrendelő email címére a megrendelés rögzítését követően.

Ha csatolsz export vámkezelési megbízást, egy ún. büntetőjogi nyilatkozatra is szükség lesz a küldeményhez – ezt a formanyomtatványt a Fürgefutár.hu munkatársai a fuvarlevéllel együtt küldik meg a megrendelő email címére a megrendelés rögzítését követően.

1000 Euro érték alatti küldeményekhez nem kell csatolni export vámkezelési megbízást, hacsak a feladó és könyvelője nem kér igazolást arról, hogy a küldemény elhagyta az ország területét.