UPS-el adom fel a csomagomat az Unión kívülre. Mire kell figyelnem?

Minden EU-n kívülre küldött csomaghoz ki kell tölteni és csatolni kell számlát. Magánszemélyek is csatolhatnak ún. pro-forma számlát. A pro-forma számla kiviteli indoka minta vagy ajándék lehet. A számla nem lehet sose nulla értékű.  – a Fürgefutár.hu munkatársai a fuvarlevéllel együtt küldenek pro forma számla formanyomtatványt a megrendelő email címére a megrendelés rögzítését követően.

1000 Euro értékű küldemények felett kötelező csatolni ún. export vámkezelési megbízást a küldeményhez – ezt a formanyomtatványt a Fürgefutár.hu munkatársai a fuvarlevéllel együtt küldik meg a megrendelő email címére a megrendelés rögzítését követően.

Ha csatolsz export vámkezelési megbízást, egy ún. büntetőjogi nyilatkozatra is szükség lesz a küldeményhez – ezt a formanyomtatványt a Fürgefutár.hu munkatársai a fuvarlevéllel együtt küldik meg a megrendelő email címére a megrendelés rögzítését követően.

1000 Euro érték alatti küldeményekhez nem kell csatolni export vámkezelési megbízást, hacsak a feladó és könyvelője nem kér igazolást arról, hogy a küldemény elhagyta az ország területét.

Nagyon fontos! Amennyiben a UPS küldeményekhez csatolt dokumentumok hibásak, nem megfelelően kitöltöttek, hiányosak, s 24 órán belül nem kerülnek pótlásra, a UPS visszaszállítja a küldeményeket a feladónak. Ezeket partnerünk belföldi küldésként számlázza felénk, melyet nekünk is tovább kell számláznunk a Megrendelő részére. Ezért nagyon lényeges, hogy minden számlán az adatok helyesek legyenek (nulla értékű számla nem lehet, a valutanem HUF/USD/EUR formátumban szerepeljen, az áru megnevezés minél specifikusabb legyen, stb.)

Ügyfélszolgálatunk örömmel segít a dokumentumok ellenőrzésében, ha azokat a feladás napján megkapjuk. Ellenőrizzük és a hibákat a feladóval korrigáljuk.