Törékeny árut hogyan adhatok fel?

Legfontosabb teendő: A csomagolás közben, majd végén mindenképpen készíts fényképeket a csomag tartalmáról, a doboz kibéleléséről és a kész – becsomagolt – dobozról. A fénykép készítése minden olyan tárgy szállítása esetén ajánlott, mely törékeny, sérülékeny vagy nagy értéket képvisel.

Sérülékeny csomag esetében két, több rétegű, erős kartondobozt használj mind a külső, mind pedig a belső tartalom megóvása érdekében.

Fontos a hungarocell és térkitöltő anyag használata. A törékeny tárgy ne érintkezzen közvetlenül a külső doboz falával szükséges belülről vastagon kibélelt karton használata, illetve a külső és belső karton közti kitöltés, amely megfelelően védi a tartalmat. Ha több darab termék, áru van a dobozban, szükséges egymástól elkülöníteni őket a csomagoláson belül, annak érdekében, hogy ne tudjanak megsérülni a szállítás során. Tekerd őket körbe fóliával, lehetőleg buborékos fóliával, majd megfelelően – sérüléstől óvva – béleljük ki a dobozt térkitöltő anyaggal (hungarocell lapok, légpárnás fólia, polisztirol hab).

Üveges és/vagy törékeny tartalom, más termékkel való egybecsomagolása nem tanácsolt. Ha a doboz belseje nem tartalmazott megfelelő kitöltő anyagot (hungarocell, stb.), nem a fenti módon volt kibélelve, s emiatt a belső tartalom megsérült, (elázik, összeragad, törik) azért a Fürgefutár.hu nem tud kártérítési igényt elfogadni.

Ha a csomag tartalma törékeny, azt kérjük megjelölni a dobozon. Béleld ki megfelelően és a megrendeléskor a Megjegyzés rovatban tüntesd fel. Figyelem! A TÖRÉKENY felirat óvatosságra int, nem védi a csomag tartalmát.