TNT-t választottam csomagom hazahozatalához. Mit kell tennem?

A TNT import esetében a honlapon leadott megrendelést kollégáink rögzítik. A TNT online felületén továbbítjuk megrendelésed a TNT Magyar kollégái felé. A TNT magyarországi kollégái elküldik a megbízást az adott ország TNT munkatársainak, akik felveszik a kapcsolatot a felvételi címhez megadott kapcsolattartó személlyel és leegyeztetik a felvétel napját, időpontját. A kinti TNT a fuvarlevelet átküldi a felvételi címnek. Ezt neki ki kell nyomtatnia. Ha nem tudja kinyomtatni, akkor kézi fuvarlevelet készítenek a helyszínen. Ha a feladó nem ismeri a szállítás pontos részleteit, akkor a megbízást fizető – általában a magyarországi címzett – személyt, még érhetik meglepetések az árak terén.

Amennyiben az Európai Unión kívülről küldöd haza küldeményed minden esetben számolj vámkezeléssel.

  • Előfordulhat, hogy a vámeljárásnak külön költsége van (pl. Szerbia esetében) erről ügyfélszolgálatunkon keresztül tudsz előzetesen tájékozódni.
  • A vámkezelés miatt a küldemény mellé csatolni kell kereskedelmi/pro-forma számlát TNT partnerünk esetében
  • A küldemény vámkezelését követően a címzettnek a csomag értéke, szállítási költsége alapján vámot kell majd fizetnie. Ennek összegéről a vámhivatal tud előzetes tájékoztatást adni.
  • A vámhivatalok szemlére is bekérhetik a küldeményt előzetes értesítés nélkül, szúrópróbaszerűen. Ennek időtartama 1 munkanaptól akár két hétig is elhúzódhat.
  • A szemle során a csomagot megbonthatják, s átnézhetik, majd visszacsomagolva adják át a futárszolgálatnak.