Kivel szállíthatok bort és alkohol terméket?

Bort a Fürgefutár.hu-n keresztül, UPS, DPD és GLS partnerünkkel nem tudunk szállítani nemzetközi viszonylatban.

Égetett szeszesital, házilag gyártott alkohol a tiltott és nem szállítható tárgyak listájába tartozik. Így ezeket nem szabad beletenni a csomagba. Ha mégis belekerül, a futárcég a megrendelő terhére visszaszállítja a csomagot a felvételi címre. A küldeményeket átvilágítják, így kiderül, ha a csomag tartalmaz ilyen termékeket.

Belföldön GLS felveszi a bort, azonban ha saját dobozodban adod fel, úgy nem vállal egyik partner sem felelősséget kár esetén.

2017. január 02-től megváltoztak a TNT partnerünk a jövedéki termékek (bor, pezsgő) szállítással kapcsolatos feltételei:

Egy feladótól, egy felvételi címről maximum 90 liter bort lehet felvenni. A szabály a Magyarország területén és az Európai Unión belüli szállításokra vonatkoznak.

Az OBI (NÉBIH) engedély nélkül szállítható mennyiség 9 liter. E felett már kötelező az OBI (NÉBIH) engedélyt mellékelni.

A szállításhoz a feladónak OBI (Országos Borminősítő Intézet, amely most a NÉBIH alá tartozó szervezet)  engedéllyel kell rendelkeznie, melyet a küldeményhez mindenképpen csatolni szükséges. 90 liter felett még OBI (NÉBIH) engedéllyel sem vesz fel partnerünk jövedéki terméket.

A küldeményhez szükséges csatolni az Elektronikus termék kísérő okmányt ( E-TKO), amennyiben borászat (gyártó/forgalmazó) a küldő, ez a dokumentum igazolja, hogy adózott termékről van szó.

Unión kívülre bor nem szállítható rajtunk keresztül (pl.: USA, Kanada, Japán, Kína, Peru, Brazília, stb.).