Kivel szállíthatok bort és alkohol terméket?

Bort a Fürgefutár.hu-n keresztül, UPS, DPD és GLS partnerünkkel nem tudunk szállítani nemzetközi viszonylatban.

Égetett szeszesital, házilag gyártott alkohol a tiltott és nem szállítható tárgyak listájába tartozik. Így ezeket nem szabad beletenni a csomagba. Ha mégis belekerül, a futárcég a megrendelő terhére visszaszállítja a csomagot a felvételi címre. A küldeményeket átvilágítják, így kiderül, ha a csomag tartalmaz ilyen termékeket.

Belföldön GLS felveszi a bort, azonban ha saját dobozodban adod fel, úgy nem vállal egyik partner sem felelősséget kár esetén.

A TNT felveszi az általad használt csomagolóanyaggal is a bort. Azonban a küldemény sérülése esetén felelősséget nem vállal. TNT-től kérhető költségmentesen csomagolóanyag 1, 2, 3 üveg bor küldésére (ez a szolgáltatás csak rendszeresen szállító, szerződött ügyfeleink részére érhető el). Ezt mindig a feladást megelőző napokban kell jelezni Ügyfélszolgálatunk felé.

2017. január 02-től megváltoztak a TNT partnerünk a jövedéki termékek (bor, pezsgő) szállítással kapcsolatos feltételei:

Egy feladótól, egy felvételi címről maximum 90 liter bort lehet felvenni. A szabály a Magyarország területén és az Európai Unión belüli szállításokra vonatkoznak.

Az OBI engedély nélkül szállítható mennyiség 9 liter. E felett már kötelező az OBI engedélyt mellékelni.

A szállításhoz a feladónak OBI (Országos Borminősítő Intézet) engedéllyel kell rendelkeznie, melyet a küldeményhez mindenképpen csatolni szükséges. 90 liter felett még OBI engedéllyel sem vesz fel partnerünk jövedéki terméket. 

Kizárólag zárjeggyel ellátott bort tud szállítani partnerünk.

Angliába jövedéki terméket (jelen esetben a bort) a TNT kizárólag közúton (Economy) szállít.

Unión kívülre bor nem szállítható rajtunk keresztül (pl.: USA, Kanada, Japán, Kína, Peru, Brazília, stb.).