Kérhetek igazolást a csomagom átvételéről?

A futárok, amikor átadják a küldeményeket a kézbesítéskor, minden esetben aláírást kér a címen tartózkodó egyéntől. Ez alól kivételt képeznek az amerikai, illetve nyugat-európai országokba történő kézbesítések.

Péládul Angliában, Amerikában nem kötelező átadni a csomagot embernek, elég a ház vagy az ajtó előtt lerakni a küldeményt. Ez a kézbesítési mód, megszokott ezekben az országokban.

TNT, GLS és DPD partnereink futárai csak aláírás ellenében adják át a küldeményeket. Azonban UPS partnerünknél áll fenn, hogy a futár, aláírás nélkül is lerakhatja a csomagot a kézbesítési címen.

Ez alól segítséget biztosít az ún. Aláírás igazolás. Ha ezt, a megrendelési folyamatok 3. lépésénél kipipáljátok, a futár nem hagyhatja ott aláírás nélkül a csomagot a címzett címén. Ennek költsége 500 Ft+ÁFA.

A GLS, DPD és TNT partnereink is biztosítanak átvételi elismeréseket (aláírási igazolást arról, hogy ki és mikor vette át a csomagot). Ezt minden esetben Ügyfélszolgálatunkon tudjátok igényelni. Az átvételi elismervényeket emailben továbbítjuk.