Hogyan küldjek kollégiumba csomagot?

Gyakran fordul elő, hogy külföldön tanuló diákoknak adnak fel csomagot hozzátartozók. Nagyon fontos szemelőtt tartani, hogy amennyiben a csomagot a diák kollégiumába vagy lakóközösségébe adjuk fel, minden adat szerepeljen a megbízáson.

Érdemes a megrendelés folyamatánál a címzettnél “Cég” opciót kiválasztani. Ebben az esetben lehetőségünk nyílik, hogy a kollégium nevét is megadjuk. Ezáltal a kollégium neve a fuvarlevélen is szerepelni fog. Sajnos a szokásos postai címzés csak akkor lesz hasznos, ha a csomagot keresni kell, s mert a vonalkódos fuvarlevél lejön a csomagról.

A kollégium neve mellett szerepeljen maga a szobaszám, emelet, esetleg ajtó szám is.

A címzett diák neve legyen kiírva a postaládán, kapucsengőn. A futár a címzett nevét fogja keresni a címen.

Nagyon fontos: a külföldi futár nem fog hívni magyar telefonszámot!!! Ezért érdemes figyelni a nyomonkövetést, illetve szólni a címzettnek, hogy melyik nap várja a futárt. Késések előfordulhatnak, ugyanúgy, de pontos címadatokkal megelőzhető a kellemetlenség.

Ha a futár mégse tudja átadni közvetlenül a címzettnek a csomagot, úgy a címhez legközelebb eső csomagpontra, postafiókra adja le a csomagot. Ezt a címet már a Fürgefutár.hu is el tudja kérni a partnertől és továbbítani a címzettnek. Sajnos a már csomagpontra lerakott küldemények ismételt kiszállítására nincs lehetőség. Onnan már csak saját kezűleg tudja felvenni a címzett a küldeményt.