Tudnivalók a GLS csomagpontokról

Mi is pontosan a csomagpont fogalma? 

A csomagpontok a csomagfeladás és átvétel egyszerűsítésére jöttek létre.
Csomagfeladás esetén amint megadod a csomagküldéshez szükséges adatokat és kiválasztod a csomag méretének megfelelő árkategóriát, a küldeményt a következő munkanapon átveszi tőled a futár, majd az általad kiválasztott GLS csomagpontba kerül, ahol nyitvatartási időben átveheti a címzett  a számára legmegfelelőbb időpontban.

Belföldi csomagszállítások esetén csomagpontra történő kiszállítás is igényelhető. Partnerünk futárai a felvételi címen felveszik küldeményedet, majd a rendeléskor megjelölt kézbesítési csomagpontban vehető át a csomag.

Partnerünk sms-ben (amennyiben külön kéred) és e-mailben küld értesítést a címzett részére, a küldemény érkezéséről és az átvétel részleteiről. Az értesítőben szerepelni fog egy PIN-kód, amely a csomag beazonosítását segíti a csomagponton.

A kiválasztott csomagpont nyitvatartási idejét figyelembe véve, 5 munkanap áll rendelkezésre a csomag átvételére. Ezután automatikusan visszaszállítják a küldeményt a feladónak.

Mi a csomagpont és a csomagautomata közötti különbség?

Csomagautomaták esetében helyhez kötött gépeknél, digitalizált rendszerrel adhatunk fel csomagot, ahol nem veszi át tőlünk a futár a megadott helyen a küldeni kívánt csomagot. A GLS csomagpontok ezzel szemben különböző profilú üzletekben vannak elhelyezve, így akár bevásárlás közben is elintézhetjük a csomagátvételt, a csomagfeladáshoz pedig el sem kell hagynunk otthonunkat, hiszen a futár felveszi tőlünk a küldésre szánt csomagot.

Találd meg a hozzád legközelebb eső GLS csomagpontot 

Hogyan találd meg a hozzád legközelebb eső CsomagPontot?

A GLS weboldalán található egy térkép, amelyen szerepel minden GLS CsomagPont. Gépeld be, vagy keresd meg manuálisan a térképen a kívánt helyet és megjelennek a címhez legközelebb elhelyezkedő CsomagPontok.

Hol lehet kérdést feltenni a CsomagPontokkal kapcsolatosan?

A csomagpontokat megjelenítő térképen a kérdéses üzletet kiválasztva megjelenik a bolt címe és elérhetősége, az itt megadott telefonszámon érheted el a keresett csomagpont munkatársait. Üzemszünet esetén a csomagpont pirossal jelenik meg a listában és egy üzenet tájékoztat arról, hogy meddig tart a szünet. Az általános kérdéseket ügyfélszolgálatunkon teheted fel telefonon vagy írásban.

Így működik a csomagpont használata 

A Fürgefutár.hu-nál belföldi csomagszállításhoz igényelhető a csomagpontra történő kiszállítás. 

 • Partnerünk futárjai felveszik a küldeményed a megjelölt felvételi címen
 • A rendeléskor megadott kézbesítési csomagpontra szállítják, ahol átvehető lesz a csomag
 • A kiszállítást követően a GLS SMS-ben (amennyiben külön kérted) és emailben küld értesítést a címzett részére a küldemény érkezéséről és az átvétel részleteiről
 • Az értesítőben szereplő PIN-kód segítségével lehet a csomagot beazonosítani a csomagponton
 • A kiválasztott csomagpont nyitvatartási idején belül 5 munkanap áll rendelkezésre a csomag átvételére, ha ez nem történik meg, a küldemény automatikusan visszaszállításra kerül a feladóhoz.

Mire érdemes figyelni csomagfeladásnál? 

Ha csomagot adsz fel, két dologra kell különösen figyelned: a megfelelő csomagolásra és a pontos címzésre. Csak a kartondobozba vagy borítékba csomagolt és pontosan megcímzett, csomag címkével ellátott áru vehető át szállításra.

A pontos címzésről nem hiányozhat a feladó és a címzett neve, a település neve, valamint a címzett címe és irányítószáma.
Csomagoláshoz válassz strapabíró kartondobozt, melyben a felesleges helyet töltsd fel töltő- vagy csomagolóanyaggal, hogy az áru ne sérüljön és erős ragasztószalaggal biztosítsd körbe a csomagot.

Mi történik, ha csomagod érkezik egy GLS CsomagPontba?

A GLS SMS-ben (amennyiben a feladó külön kérte) vagy e-mailben értesít a csomag érkezéséről, amelyet a megjelölt címen tudsz átvenni nyitvatartási időben. Az értesítést követő 5 munkanapon belül érvényes személyi okmány bemutatásával veheted át a küldeményt.

Külföldi csomagszállítás esetén mikor landolhat a küldemény egy csomagponton? 

Csaknem bármelyik EU-s országba előfordulhat, hogy a küldeményt a CsomagPonton landol, amennyiben a címzett nem veszi át azt a futártól, leszámítva az Egyesült Királyságot és az európai országokhoz tartozó szigeteket. 

Hasznos információk a GLS csomagpontokról 

Hova lehet kiszállítani a csomagot GLS csomagpont segítségével? 

A Fürgefutár.hu-n keresztül belföldön már több mint 800 GLS csomagpontra adhatod fel és veheted át csomagjaid. A GLS futárai a felvételi címen átveszik tőled a csomagot, következő munkanap már a megjelölt kézbesítési csomagponton vehető át a küldemény.

Milyen extra szolgáltatások vehetők igénybe a csomagpontokon?

A csomagpontokon a csomagfeladáson és átvételen felül már kiegészítő kényelmi szolgáltatások is elérhetőek, mint az utánvétes fizetés és a rugalmas kézbesítés lehetősége.
Utánvét csak belföldön igényelhető, ilyen esetben a csomag csak akkor kerül átadásra aa címzett részére, ha az utánvét összege megfizetésre került.
A rugalmas kézbesítés növeli a csomagátvételi lehetőségeket magánszemélyek részére. Rugalmas kézbesítésnél a GLS folyamatosan tájékoztatja a címzettet e-mailen keresztül és SMS üzenetben a csomag érkezéséről. 2021. április 1-jétől minden GLS CsomagPontnál biztosított az elektronikus fizetés. 

Mi a GLS árszabása és hogyan befolyásolja ezt a csomag mérete? 

A GLS-nél egyszerű az árképzés, csak a csomag mérete és súlya számít:

 • A méret meghatározásánál fontos, hogy a csomagok körmérete nem haladhatja meg a 3 métert, maximális magasságuk 60 centiméter, maximális súlyuk pedig belföldön 40 kilogramm lehet

A GLS CsomagPontok legfőbb előnyei: 

 • Már következő munkanap kézbesítésre kerül a csomagod
 • Mindenhol elektronikus fizetés vár
 • A csomagfeladást gyorsan, pár perc alatt elintézheted
 • Egyes üzletek hosszú nyitvatartási idővel várnak
 • A csomagodat online nyomon követheted
 • Jól megközelíthető helyeken, különböző profilú üzletekben vannak elhelyezve a csomagpontok
 • Könnyedén megoldható a csomagküldés akkor is, ha napközben ritkán vagy otthon és nem tudsz a futárra várni.