Mi történik, ha nem veszik át a csomagot?

Az Unión kívülre küldött csomagoknál felmerülő vámilletékeket akkor is a Feladó/Megrendelő részére számlázza ki a Fürgefutár.hu, ha a címzett lemond a csomagról, s nem kéri annak kiszállítását. Ha  a címzett már megtudja a vámköltséget, akkor mindenképpen ki kell fizetni az illetéket, mivel a vámkezelés már megtörtént. Ezért nagyon fontos, hogy a csomagfeladás előtt, mindenképpen egyeztessenek címzettjükkel, hogy vállalják-e majd a felmerülő vámköltségeket.

 

Azokat a csomagokat, amiket a címzett fél nem vesz át (vámköltségek, rossz cím, nem ezt rendelte, stb.), a futárszolgálat a Megrendelő költségére visszaszállítja a felvételi címre. Érdemes egyeztetned a címzetteddel a megrendelést megelőzően.

Ha olyan országba küldenél termékmintát vagy ajándékot minimális értékkel, ahol van vámkezelés, mindenképpen egyeztess Ügyfélszolgálatunkkal, hogy a csomagban rejlő tartalom milyen feltételekkel szállítható.

A futárcégek minden esetben a feladó költségére szállítják vissza a csomagodat hozzád. Ha a csomagot már levámkezelte a külföldi címzett ország vámhivatala, s a címzett ezek után sem veszi át a csomagot, a küldeményt visszaküldik Neked. Ilyenkor nemcsak a szállítási költséget, de a vámköltséget is a feladóra terheli a futárcég.

A Fürgefutár.hu nem felelős olyan költségért, amelyet a vámhivatal szab ki a csomagra, ezáltal a felmerült plusz díjakat a Feladó/Megbízó felé számlázza ki.