Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Utánvét csomagfeladáskor? Mi sem egyszerűbb!

Mivel felhasználóink leggyakrabban az “utánvét” szóra keresnek rá Gyakran ismételt kérdések oldalunkon, illetve ügyfélszolgálaton dolgozó kollégáink minden nap kapnak ezzel kapcsolatos kérdéseket, most megmutatjuk Neked, mennyire egyszerű utánvétes megrendelést leadni oldalunkon.

Mielőtt belekezdünk, összeszedtük, hogy mire lesz szükséged a sikeres megrendeléshez a szokásos adatokon kívül:

  • utánvét összege, vagyis mekkora összeget akarsz beszedetni a futárral a címzettől a csomag sikeres átadásakor
  • bankszámlaszámod, ahová a beszedett összeg utalását kéred
  • a bankszámlaszámhoz tartozó bank neve
  • a kedvezményezett, vagyis a bankszámla tulajdonos neve (ez többnyire te vagy)

Fontos tudnod, hogy az utánvétet kizárólag bankszámlára kaphatod meg, más úton nem juthat el hozzád.

Ha a fenti adatok megvannak, indulhat a megrendelés, nézzük a lépéseket!

Utánvétes szolgáltatás kiválasztása

A Fürgefutár.hu kínálatában utánvétes és utánvét nélküli szolgáltatások is szerepelnek. Ahhoz, hogy utánvéttel adhasd fel csomagodat, figyeld az utánvétet jelző ikont a találati listában, és mindenképp olyan szolgáltatást válassz a megrendeléshez, ami rendelkezik ezzel a lehetőséggel.

Utánvétes szolgáltatás kiválasztása a találati listából

Csomag értékének megadása

A csomag értékét minden esetben kötelező megadni, és ez az érték nem lehet 0. Ezt az értéket a szállító partnerünk felé továbbítanunk kell, erre az összegre lesz biztosítva a csomagod amennyiben kérsz ilyen szolgáltatást, és ez egyúttal az utánvét összege is. Fontos tehát, hogy ezt az összeget jól add meg! Ezt az adatot a megrendelés adatainak bekérésekor az 1. lépésben (Csomag adatok) kell megadnod. Ne aggódj, hogy itt még nem tudod begépelni a banki adataidat, azokra majd a 3. lépésben (Extra szolgáltatások) kérdezünk rá.

Csomag értékének megadása

Utánvét bekapcsolása és banki adatok megadása

Miután a 2. lépésben (Felvételi / kiszállítási adatok) mindent helyesen megadtál, a 3. lépésben (Extra szolgáltatások) tudod bekapcsolni többek között az utánvét lehetőséget is. Itt kell megadnod a bankszámlaszámod részleteit is, azaz a kedvezményezett nevét, a bank nevét, és természetesen magát a bankszámlaszámot. Az utánvét összegét itt már nem tudod módosítani, az 1. lépésben megadott összeget írja be a weboldalunk. Ha mégis úgy látod, hogy módosításra van szükség, kattints a zöld pipával jelzett Csomag adatok melletti Módosítás gombra, és add meg az új értéket.

Utánvét szolgáltatás bekapcsolása, banki adatok megadása

A megrendelés leadásának befejezése innentől a szokásos módon zajlik. Ha a szolgáltatás kifizetésén túl vagy, a kért időpontban várhatod a futárt, hogy a feladott csomagodat a megadott felvételi címről a címzettnek eljuttassa, majd a beszedett utánvét összeg megérkezzen a bankszámládra.

Ugye, milyen egyszerű volt?

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés