Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

FDA regisztráció – II. rész

Korábban már megosztottuk veletek az FDA regisztráció első lépését, amelyet élelmiszertermékek USA-ba történő behozatalakor kell elkészíteni. Ebben a bejegyzésünkben egy konkrét termék regisztrációját fogjuk bemutatni. Reméljük, hogy ezzel segítséget nyújtunk mindenki számára, aki még nem készített ilyen igazolást.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy ez a regisztráció egy komplex folyamat, amelyhez mindenképp szükség van a regisztrálni kívánt termékekre, ill. érdemes olyan valaki segítségét kérni, aki jól tud angolul, mivel az egész folyamat csak ezen a nyelven tölthető ki, és szakkifejezéseket is tartalmaz. Kezdjük is a bemutatást, mi egy csokoládét regisztráltunk példaként.

1. Lépjünk be az FDA oldalára a regisztrációkor megadott adatainkkal, majd kattintsunk a lap alján található “Prior Notice of Imported Food” menüpontra.

Furgefutar.hu_FDA

2. Következő lépésben válasszuk ki a “Creat New Web Entry” opciót, így kezdhetjük el regisztrációnkat.

3. Miután továbbléptünk, válasszuk ki a legördülő menüből a “Consumption, Express Courier” pontot, ez jelenti azt, hogy légi szállítás útján, végső fogyasztás céljából adjuk fel a tartalmat.

4. Ezután válasszuk ki a képen látható módon az első részt, a lenti opciónál pedig adjuk meg a kért fogadó cím adatokat: a fogadó amerikai államot (State), és a várható érkezési időt.

5. Miután ezzel készen vagyunk, következik a címek megadása. Elsőként a regisztráló személy adataira lesz szükségünk, aki egyben a közvetítő is (Submitter), ahová írjuk be a feladót és címét.

6. Ezután adjuk meg a címzett (Importer) adatait. Ez a folyamat megegyezik az előzővel, így ugyanazokon a lépéseken kell keresztül haladnunk.

7. Következő lépésünknél a megfelelő futárszolgálatot legördülő menüből tudjuk kiválasztani. Ha a keresőbe beírjuk a szállító nevét, megkapjuk a pontos kódját is, amelyre rákattintva tudjuk rögzíteni a regisztráció során. Fontos, hogy már rendelkeznünk kell küldeményünk fuvarlevélszámával, ugyanis a regisztráció során ennél a lépésnél ezt is meg kell adnunk.

Ha ezzel készen vagyunk, kattintsunk a “Create Prior Notice” menüpontra, ahol is megkezdhetjük a konkrét termék regisztrációt.


8. Adjuk meg a feladó országot (esetünkben ez Magyarország), majd írjuk be a regisztrálni kívánt termék nevét. Mi most csokoládét küldünk Amerikába, így a regisztrációnál is ennek a terméknek az adatait rögzítettük. A “Select Product Industry” menüpontban válasszuk ki a küldeményünknek megfelelő termékcsoportot.

9. Ezután következik a részletes termékcsoportosítás, amelyből ki kell választanunk a miénknek megfelelő opciót. A példán is jól látható, hogy számos terméktípust különböztetnek meg a rendszeren belül az összetevők, ízesítés alapján, így mindenképp legyen kéznél a termékünk a minél pontosabb beazonosítás végett.

10. Miután kiválasztottuk a megfelelő jelölést, a csomagolás és a feldolgozás módja következik. Jelöljük be a megfelelő csomagolóanyagot, majd válasszuk ki a “Commercially Sterile” jelzőt, majd lépjünk tovább. Ezután adjuk meg a származási országot és a termék pontos nevét.

11. A következő lépésben a regisztrálandó termék kiszerelését kell megadnunk, itt a legördülő menüből választhatjuk ki a megfelelő mértékegységet (pl. kilogramm, gramm, liter). Majd a lenti mezőben adjuk meg a pontos darabszámot, és a csomagolás típusát.

12. Ezután a gyártó adatainak megadása következik. Kattintsunk a “Enter Manufacturer” gombra, és adjuk meg a kért adatokat. Ha a terméken nem találjuk a gyártóra vonatkozó pontos adatokat, akkor érdemes az interneten utána nézni, így biztosan minden mezőt ki tudunk tölteni.

13. Adjuk meg a küldő (Shipper), és a címzett (Owner) adatait. Ezt nagyon egyszerűen tudjuk megtenni, hiszen az első lépések során már elmentettük őket, így csak ki kell választanunk ezeket az opciókat.

14. Kattintsunk a “Submit Prior Notice” menüpontra, hogy befejezzük a regisztrációt. Majd lépjünk tovább a lépéseken a lenti képek alapján, és véglegesítsük regisztrációnkat.

15. A “Print Summary” menüpontra kattintva elmenthetjük a csomaghoz tartozó FDA tanúsítványt, amelyet nyomtassunk ki, és csatoljuk a kiviteli dokumentációhoz.

Képünkön egy minta FDA tanúsítvány látható. (Forrás: FDA)

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés