Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Praktikus csomagolási tippek költözéshez

Az egész házat szeretnéd bedobozolni, de valahogy nem jutsz egyről a kettőre? Akkor most itt van számodra néhány okos csomagolási tipp, hogy hogyan és mit csinálj ahhoz, hogy tudd követni Önmagad.

1. Kezdj el korán pakolni

A pakolást soha nem szabad az utolsó pillanatra hagyni mert akkor biztosan kapkodás, majd hatalmas káosz lesz a végén. Legalább már 6 héttel a költözés előtt kezd el, mert úgyis vannak olyan tárgyaid, amiket a következő egy-két hónapban már biztosan nem fogsz használni.

2. Maradj rendezett és szervezett

Fontos, hogy minden dolog előre meg legyen tervezve és szervezve. Hasznos tanács: jegyzetelj le mindent szépen sorban! Ezzel biztosan el fogod kerülni a felesleges aggodalmakat. A legfőbb dolog, hogy maradjunk mindig nyugodtak, és kövessük terveinket. Számozd meg a dobozokat, majd írd le magadnak, hogy melyik számú doboz mit is rejt magában. Így ha hirtelen szükséged van valamire amit már becsomagoltál, akkor nem kell felforgatnod mindent, hanem csak ránézel a papírodra és már tudod is, hogy hol keresd. (Olvasd el tippjeinket, hogy mibe és hogyan csomagolhatsz.)

koltozes-tippek-ff-1

3. Használd azt, amid van

Mielőtt bevásárolnál hatalmas és drága dobozokból, először is mindenképpen nézzél szét otthonodban! Kutasd át a szekrényeidet, hogy nincs-e véletlenül néhán régi bőröndöd, vagy utazótáskád, melyek tökéletesek arra, hogy elhelyezd ruháidat. Használd ki a szennyeskosaradat is, hiszen rengeteg dolog fér el benne (pl. kabátok, vastagabb pulóverek)! Ha külföldre vagy külföldről költözöl haza, bőröndöt, sporttáskát ne használj csomagoló eszköznek. A futár meg fogja tagadni a felvételét. Ha mégis elviszi, a depóban meg fogják állítani és vissza fogják vinni neked. Egyik futárpartnerünk sem vállalja a bőrönd és sporttáska szállítását.

4. Ügyelj a folyékony dolgokra

A konyhából és a fürdőszobából valószínűleg rengeteg olyan dolgot fogsz átvinni új otthonodba, ami a sok mozgatás során könnyen kiömölhet. Nos, ennek elkerüléséhez létezik egy hihetetlenül praktikus megoldás: csomagolj be mindent külön nejlonzacskókba/táskákba, mielőtt a dobozokba helyeznéd azokat. Ha bármi kiborulna, akkor a zacskó fel fogja fogni a tartalmat, így nem esik baja a többi dolognak, sem pedig a doboznak.

5. A nehéz dolgokat helyezzük legalulra!

Ez egy alapvető és fontos szabály. Mindig a legnehezebb dolgokkal helyezd el a dobozok aljában, melyekre aztán mehetnek a könnyebbek. Ezzel a megoldással egyébként rengeteg helyet spórolhatsz meg!

6. Óvatosan a törékeny dolgokkal

Egy költözés mindig valamilyen vesztességgel jár, és valószínűleg legtöbben már régen összetörtük kedvenc bögrénket, vázánkat. Azonban figyelj oda, hogy ilyen ne történhessen meg többé! Használj a ruhatáradból néhány darabot (pólókat, zoknikat stb.), melyekkel elszeparálhatod egymástól a törékeny tárgyakat. Emellett csomagoljuk be alaposan újságpapírokba őket egyesével, ami igazán olcsó megoldásnak bizonyul, hiszen szinte mindig van otthonunkban néhány.

koltozes-tippek-ff-2

7. Elektronikai berendezések kábeleinek megfelelő becsomagolása

Minden elektronikai eszköznek csomagold be a kábelét, ugyanis ez a legfontosabb részük, ezért ügyelj arra, hogy ne sérüljenek meg. Erre a legjobb megoldás, ha óvatosan összehajtogatod őket, és belehelyezed nejlonzacskókba/szatyrokba.

 

Reméljük sikerült adnunk néhány praktikus tanácsot, amit hasznosítani tudsz. Hidd el, ezek a lépések meg fogják könnyíteni költözésed menetét!

Képek forrása: onthemarket.com

doingitwright.wordpress.com

billremovalistssydney.com.au

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés