Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Macskaposta Belgiumban

Az évek folyamán nagyon sokféle állattal próbálkoztak a csomagszállítás területén. Szánhúzó kutyákat alkalmaztak egy ideig Alaszkában és Kanadában, Alaszkában a rénszarvassal is próbálkoztak. A póni expressz során lovakat használtak, természetesen. Galambok pedig már az ókori Görögország ideje óta szállítottak leveleket.

És mi van a cicákkal? A cicák szeretnek a maguk uraik lenni, a rosszalkodásról nem is beszélve.

Forrás: http://mentalfloss.com/article/64025/time-cats-delivered-mail-belgium

A cicák szeretnek egész nap lustálkodni, heverészni és tulajdonképpen azt csinálni, amihez kedvük van. Mindennek a tudatában felmerül a kérdés, hogy egy Belga városkában, Liége-ben vajon miért alkalmaztak 37 macskát a levelek kiszállítására 1870-ben?!
Az üzeneteket a macskák nyaka köré voltak rögzítve, így a helyi és a környékbeli lakosok egyszerűen tudtak kommunikálni egymással. A New York Times azt nyilatkozta, hogy a macskák biztonságosan és gyorsan elszállítják az üzenetet, hacsak nem valami kutya kerül útjukba.

Biztonságosan? Meglehet. Gyorsan? Minden bizonnyal nem. Talán egy cica elért a címzetthet kevesebb, mint 5 óra alatt, de a többi macskának egy napba is beletelt mire hazaszállították az üzenetet. Úgy tűnt, hogy a macskákat nem igen izgatta, hogy az üzenet hamar a címzetthez érkezzen. Nem meglepő, hogy ez a fajta üzenetküldés nem tartott sokáig.

 

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés