Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Karácsony előtti csomagfeladás – Hogyan csomagoljak?

A csomagfeladáskor sajnos sokan nem fektetnek megfelelő figyelmet magára a csomagolásra, pedig ha jól belegondolunk ez az egyik legfontosabb lépés, hiszen ha nem gondoskodunk a megfelelő csomagolásról, hogyan várhatnánk el, hogy épségben megérkezzen a csomag? Na ugye! Segítségképpen összeszedtük a legfontosabb lépéseket ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabban tudd becsomagolni a karácsonyra szánt ajándékokat.

1.

Amennyiben úgy döntenél, hogy környezettudatos vagy és inkább újrahasznosítanál egy dobozt ahelyett, hogy vennél egyet azzal sincsen semmi probléma. Sőt örülünk neki, ha óvjátok a környezetet, azonban arra fontos figyelmet fordítani, hogy a dobozunk teljesen ép legyen. Ha már egy kisebb lyukat is találsz rajta, szerintünk inkább keresgélj tovább, hiszen ha az a lyuk be akad valahova, akkor még jobban felsértheti, és ki is szakíthatja a dobozt.

2.

Használj térkitöltő anyagot! Béleld ki alaposan a dobozt, mielőtt beletennéd a küldeni kívánt dolgokat. Nagyon sok féle térkitöltő anyag áll már a rendelkezésedre, ilyen például a hungarocel, buborékfólia, de a környezettudatosak használhatnak akár kukoricakeményítő alapanyagú térkitöltő chips-et, ami teljes egészében lebomlik. Így biztosan nem fog semmi baja esni a dobozban lévő termékeknek, és épségben fog megérkezni címzettedhez.

3.

A doboz lezárására mindenképpen fektess nagyobb hangsúlyt. Mindenhol használj ragasztót, ahol úgy gondolod, hogy szétnyílhat a doboz. Minimum kétszer szaladj át rajta a szalaggal, hogy tényleg jól összezárja. Figyelj a ragasztó minőségére, hogy megfelelően ragadjon.

4.

Mérd meg a csomagot! Fontos tudnod a súlyát és a méretét, ugyanis oldalunkon csak így adhatod le megrendelésed. Próbálj meg pontos adatokat megadni, hogy amikor a futár megérkezik hozzád, ne legyen semmi gond!

5.

A címke felragasztása mellet fontos figyelmet fordítani arra is, hogy minden szükséges dokumentum a dobozra kerüljön. Ha szükséged van pro-forma számlára, vagy pl. FDA dokumentumokra, ne felejtsd el azokat is kinyomtatni!

6.

Nézd körbe a dobozod, keress rajta ismertetőjeleket. Ha be kellene azonosítani a jövőben, akkor tudd, hogy milyen dobozt küldtél el. Akár képeket is készíthetsz róla, így biztosan mindenki hinni fog neked.

Mielőtt elküldenéd, nézd át a dobozod, hogy nincs-e rajta másik címke, vonalkód. Ha valaki ráírt már a dobozra ezelőtt, akkor alkoholos filc segítségével egy pillanat alatt el tudod tűntetni azt.

Már kész is a tökéletesen csomagod!

A környezettudatos csomagolásról szóló bejegyzésünket ITT tudod elolvasni.

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés