Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Karácsony előtti csomagfeladás – Mire figyelj oda?

Csomagfeladás szempontjából az év legfelkapottabb időszaka a Karácsony, amikor az átlagosnál jóval több csomagfeladás történik szerte a világon. Így nem árt gondoskodnunk róla, hogy a csomagunk időben feladásra kerüljön, hogy biztosan megérkezzen a címzetthez. Senki sem szeretne a Karácsony előtti néhány napban azon feszengni, hogy vajon kerül-e ajándék a fa alá, vagy a futár már csak a két ünnep között érkezik meg az áhított csomaggal. Ezért idén is összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat a belföldi és a nemzetközi csomagfeladással kapcsolatban.

A Fürgefutár.hu több szállító céggel dolgozik együtt, így egyes szállító partnerek esetén eltérhetnek a dátumok abba a tekintetben, hogy melyik nap vesznek fel utoljára olyan csomagokat, amik kézbesítésre kerülnek még az ünnepek előtt.

Valamint, a csomagfeladások idejét a jelenlegi járványhelyzet, illetve a korlátozások is befolyásolhatják, így idén még fontosabb, hogy időben gondoskodjunk a csomagfeladásról.

 

Belföldi csomagküldés esetén, amire mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy a legkésőbb az alábbi időpontokban megtörténjen a csomagfeladás:

GLS: december 18. – megrendelés napja, felvétel december 21.

DPD: december 15. – megrendelés napja, felvétel december 16.

UPS Express saver: december 18. – megrendelés és felvétel napja

TNT Express: december 21. – megrendelés és felvétel napja

Fontos, hogy ezek a napok tájékoztató jellegűek, a szállító cégek a változás jogát fenntartják.

 

A nemzetközi csomagküldés esetén, az alábbi időpontokra kell odafigyelni, hogy a csomag még időben megérkezzen a címzetthez:

GLS: december 16. – megrendelés napja, felvétel december 17.

DPD: december 14. – megrendelés napja, felvétel december 15.

UPS Standard: december 16. – megrendelés és felvétel napja

UPS Express saver: december 17. – megrendelés és felvétel napja

TNT Economy: december 16. – megrendelés és felvétel napja

TNT Express: december 17. – megrendelés és felvétel napja

 

Fontos, hogy ezek a napok tájékoztató jellegűek és az Európai Unión belüli küldésekre vonatkoznak. Az EU-n kívülről várt és küldött csomagoknál minden esetben számolj vámkezeléssel, ami plusz 1-2 munkanap is lehet a szállítási időn felül.

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés