Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Honnan szerezzünk használt kartondobozt?

Legújabb bejegyzésünkben használt kartondobozok nyomába eredtünk és megpróbáltunk minél több ötletet gyűjteni, hogy honnan érdemes beszerezni őket. Sokak számára lehet hasznos, akik költözni készülnek vagy egy csomagot szeretnének feladni, és nem szeretnének drága dobozokra költeni. Emellett környezetünket is kíméljük, ha olyan csomagolóanyagot választunk, amelyet több alkalommal is fel lehet használni.

Elsőként ajánlani tudjuk a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. Mivel a kartondobozok mérete általában nagyobb, mint a nyílás a gyűjtőkonténereken, ezért sokan mellépakolják az alig használt és még ép dobozokat. Érdemes szemfülesnek lennünk, hiszen így sok dobozra tehetünk gyorsan és egyszerűen szert. Fordulhatunk segítségért a kerületi hulladékgyűjtő telepekhez is, hiszen akár itt is lelhetünk számunkra megfelelő dobozokat.

Sokan a lomtalanításokon is kirakják a háztartásban összegyűlt és feleslegesség vált kartonokat, tehát érdemes feltérképezni a környéket, tartanak-e valahol a közelben ilyet, hiszen komoly kincsekre lehet lelni, amelyekhez teljesen ingyen juthatunk hozzá.

Nagyobb áruházak esetében lehetőség van az ügyfélszolgálaton érdeklődni arról, hogy mi a sorsuk az elhasznált dobozoknak. Vannak ahol ingyenesen elhozhatjuk őket, ilyen például a Jysk bútoráruház, ahol az eladók kedvesen felajánlották segítségüket. Kisebb boltok esetében nagyobb az esélye annak, hogy miénk lehet a már hulladéknak szánt kartondoboz. A kereskedő érdeke is, hogy minél gyorsabban “túladjon” rajta. Cipőboltokból akár otthon tároláshoz is szerezhetünk cipőtartó dobozokat, amelyet kis kreativitással átalakíthatunk gardróbdobozokká.

Az interneten és csomagolás technikai cégeknél is vásárolhatóak alig használt kartondobozok. Ilyeneket árul például a Kartondoboz.biz, ahol több doboz típusból is választhatunk, amelyekhez jutányos áron juthatunk hozzá. A “Hasznaltat” weboldalon is kereshetünk számunkra megfelelő csomagolóanyagot, amelyet cégek és magánszemélyek egyaránt kínálnak eladásra.  Ha például csomagot szeretnénk küldeni, biztonságosabb megoldás, ha használt csomagolóanyagot forgalmazó céghez fordulunk, hiszen így megbízható dobozokhoz juthatunk, amelyet nyugodtan használhatunk a szállításaink során. A sokat használt, esetleg már sérült kartondobozok gyűjtőforgalomban történő használata nem javasolt, mivel már nem biztosítanak megfelelő tartást a benne lévő tartalomnak.

Ha a csomagoláshoz szeretne hasznos tippeket kapni vagy csomagolóanyagokat forgalmazó cégeket keres, érdemes felkeresni a Csomagolás.lapozz.hu weboldalt, ahol számos opció közül van lehetőség a legmegfelelőbb beszállító kiválasztására. Külön dobozban pedig használt csomagolóanyagokról is lehet információkat találni.

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés