Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Hogyan legyen környezetbarát a csomagolásod?

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az emberek a környezetvédelemre, ez igaz a csomagolással kapcsolatban is. Hiszen, ha belegondolunk több millió csomag kerül feladásra világszere egyetlen nap alatt, ez nagyon sok csomagoló anyagot jelent, aminek nagy része a szemetesben köt ki. Így nem csoda, hogy egyre többen kezdenek érdeklődni a környezetbarát megoldások iránt a csomagolással kapcsolatban is. Lássuk milyen környezetbarát alternatívák vannak a csomagolás terén.

Csomagolj kartondobozba!

A kartondoboz, az egyik legjobb megoldás, ha környezetbarát csomagolást szeretnénk választani, hiszen minden méretben megtalálható, az egészen kicsitől a hatalmas dobozokig. Könnyű beszerezni, összehajtva kis helyen tárólható és ami a legjobb, hogy újrahasznosítható! 😊 Az újrahasznosított kartodobozok nagyon jó szolgálatot tehetnek és ami ennél is jobb, hogy gyakorlatilag nem kerül semmibe. A környező boltoktól, partnerektől összegyűjtött, kidobásra szánt kartondobozoknak adjuk új funkciót és használjuk őket további csomagküldéshez.

Használj természetes alapú térkitöltőt!

A térkitöltő anyagokat, amennyiben lehetséges hagyjuk el a csomagolás folyamatából. Viszont, ahol szükséges térkitöltő anyagot használni, ott alkalmazzunk kukoricakeményítő alapanyagú térkitöltő chips-et, ami teljes egészében lebomlik, így használat után komposztálható, vagy egyszerűen kidobható anélkül, hogy ezzel a környezetet károsítanánk. Gyártásához nincs szükség vegyi összetevőkre, mindössze víz hozzáadásával készül.

Az utolsó simításoknál is legyél környezetbarát!

A jól bevált ragasztószallagunkat is érdemes lecserálni, egy környezet barát papír alapú enyvezett ragasztószallagra, ami teljes mértékben lebomló. Sokan óckodnak tőle, mert attól tartanak, hogy nem elég strapabíró ezáltal könnyebben sérülhet a csomag, de az enyvezett papír ragasztószallag nem válik le a dobozról, ha egyszer megragadt. Különösen kedvezőtlen körülmények között is rajta marad a dobozon.

Pro tipp!

A jól bevált papír alapú számlát cseréld le elekrtonikus számlára, amit elég e-mailben kiküldeni az ügyfélnek, így rengeteg papírt megspórolhatsz. De ha nem szimpatizálsz az elekronikus számlázással kezdő lépésnek az sem rossz, ha a papírt újrahasznosított papírra cseréled. Sonak nem szeretik, mert nem olyan szép fehér, de hidd el senkit nem fog zavarni, ha nem egy hófehér papíron kapja meg a számlát. 😊

Ne feledd, minden változás apró lépésekkel kezdődik!

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés