Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Hogyan küldjünk bort megfelelően csomagolva?

Hazai boraink nemzetközi viszonylatokban is nagy népszerűségnek örvendenek, ezért sokan küldenek mintaküldeményeket, kisebb szállítmányokat külföldre ezzel is hozzájárulva hazai termelésünk növekedéséhez.
Kedvező árakon és feltétekkel van lehetőség a csomagok küldésére gyűjtőforgalmon belül, azonban ügyelnünk kell a megfelelő csomagolóanyag kiválasztására és a csomagolás kivitelezésére annak érdekében, hogy a belső tartalom ne sérüljön. Az alábbi bejegyzésünkben megpróbáltuk összegyűjteni a legfontosabb szempontokat, amelyekre figyelnünk kell a csomagolás kivitelezése során a csomag sérülésmentes szállítása érdekében.

Hogyan válasszunk csomagolóanyagot?

Üveg palackok esetében szükséges erős – minimum öt rétegű – hullámkarton doboz használata. Ilyen dobozokat akár nagyobb szállítmányozó cégek esetében is lehet igényelni és vásárolni.

Mire kell ügyelnünk a csomagolás során?

A dobozt béleljük ki vastagon annak érdekében,hogy az üveg ne érintkezzen a doboz külső felületével. Ha van rá lehetőségünk, egyenként is csomagoljuk be kisebb dobozokba a borokat vagy válasszuk el egymástól őket hullámkarton darabokkal. Az is megoldás lehet, ha pukkanós fóliába vagy újságpapírba csomagoljuk az üvegeket a sérülés elkerülése érdekében.

Az alábbiakban egy boros üveget fogunk becsomagolni a TNT által kifejlesztett egy darab palack szállítására alkalmas dobozba. Ez a csomagolóanyag két részből áll össze: egy kisebb, az üveget védő csomagolásból és egy nagyobb a külső borításra szánt kartondobozból.

1. Állítsuk össze a külső dobozt!

 

 

2. Rakjuk össze a borok védelmére szolgáló kisebb dobozt és helyezzük bele az üveget!

 

 

3. Valamilyen tömítő anyag segítségével béleljük ki a palack nyakánál levő részt, majd helyezzük bele a bort a csomagolásba!


4. Zárjuk le a dobozt, majd erős ragasztószalag használatával ragasszuk körbe – beleértve a doboz éleit is – a megfelelő csomagolás érdekében!

 

 

5. Végezetül ellenőrizzük le, hogy a dobozban lévő tartalom nem mozog és megfelelően lezárásra került. Ha mindent rendbe találtunk nincs más dolgunk, mint hívni a futárunkat!

 

 

Amennyiben további információk is érdekelnek, a Fürgefutár.hu oldalán csomagolási tanácsok menüpont alatt egyéb a csomagolást segítő információkat is találsz, ahol a törékeny áru csomagolásával kapcsolatban is bővebben olvashatsz.

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés