Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Hamarosan nyakunkon a Fekete Péntek

Hamarosan nyakunkon a Fekete Péntek, amikor az emberek viharos online vásárlásba kezdenek, nagy nyomást helyezve ezáltal a webshopokra és ezzel együtt a futárcégekre is. Mi a Fürgefutár.hu-nál már több, mint egy hónapja azon dolgozunk, hogy a megrendeléseitek időben feldolgozásra kerüljenek és célba érkezzenek.

Úgy gondoltuk megragadjuk a lehetőséget, hogy megosszunk veletek néhány tippet, hogy Nektek is simán menjen a Fekete Péntek körüli csomagküldés.

 

Optimalizáld a folyamatokat

A Fekete Péntek egy nagyszerű lehetőség a belső folyamatok áttekintésére. Ha kis csapattal dolgozol, próbálj minden csapattagnak személyre szabott feladatokat adni. Egy ember kezelje a bejövő telefonos és email-es megkereséseket, egy másik adminisztráljon (szállítólevelek, számlák, címkék), a harmadik pedig kezelje a termékek csomagolását. Amennyiben mikrovállalkozás lévén te saját magad intézed a dolgaidat, próbáld megrendeléseidet kötegekben/adagokban teljesíteni, hogy minél hatékonyabb lehess.

 

Ne felejtsd el feltölteni a készleteidet a Fekete Péntek előtt!

Biztosítottad a megfelelő termékmennyiséget a raktárodban, de vajon van-e elég csomagolóanyag is? Nincs annál rosszabb, mint ragasztószalagért, dobozokért vagy töltőanyagért rohangálni a megrendelések teljesítésének kellős közepén. Még az olyan apró dolgok is, mint a nyomtatóba szükséges fénymásoló papír vagy tintapatron hiánya tetemes késedelmet okozhatnak a megrendelések teljesítésében.

 

Hagyj elég időt a folyamatokra

Ha tudod, hogy a futár aznap délután érkezik a csomagok felvételére, lényegében versenyt futsz az idővel, hogy teljesíteni tudd a megrendeléseket. Kezdd a napot néhány órával korábban, hogy legalább egy fejhossznyi előnnyel indulj neki a feladatoknak. Meglepően sok mindent be tudsz fejezni, mire a többiek felébrednek. Ne feledd, a kávé az új legjobb barátod!

 

A kommunikáció kulcsfontosságú

Ha nem tudod feldolgozni az összes megrendelést mire megérkezik a futár a csomagfelvételre, vagy egyszerűen kifogysz a készleteidből, ne feledkezz meg a vásárlóid folyamatos tájékoztatásáról. Az időben értesített ügyfelek meglepően rugalmasak, és mivel többnyire tisztában vannak azzal, hogy ebben az időszakban alapból olcsóbban juthatnak kedvenc termékeikhez, így jóval magasabb az ingerküszöbük, ha picit többet kell várniuk. Ha nem tudod időben teljesíteni a megrendelést, egyszerűen hívd fel az ügyfelet vagy küldj e-mailt, és tudasd vele, hogy mikorra várható a szállítás. Csak egy magas szintű szolgáltatással tudod megtartani az ügyfeleket, és később is szívesebben térnek vissza hozzád, ha már vége a kedvezményes vásárlási láznak.

 

Csak semmi idegeskedés

November és december az év legforgalmasabb időszaka. Ez a két hónap járul hozzá a legnagyobb mértékben a vállalkozásod sikeréhez, próbáld meg tehát élvezni. Hagyj időt a feltöltődésre a családdal és a barátokkal, mert hamarosan itt a karácsony.

 

Sok sikert és sok csomagot kívánunk, melyek feladásában legyünk mi a partnered.

A Fürgefutár.hu csapata.

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés