Mi történik, ha a futár nem találja a megadott címet?

Gyakran megesik, hogy a GPS, vagy egy véletlen elírás miatt a futár nem találja a megadott címet. Neki viszont ekkor is tennie kell valamit, hiszen a csomag nem maradhat nála, át el kell juttatnia a címzettnek, aki már nagyon várja. Sokan ilyenkor mérgesek, nem értik, hogy miért ilyen “szerencsétlen”, pedig sokszor egyáltalán nem az ő hibája. De lássuk, mi szokott általában történni ilyen esetekben!

A futár segítséget kér a címzettől

Amikor egy futár nem találja a megadott címet, akkor minden esetben telefonál a címzettnek, ezért is fontos, hogy a csomag feladásakor add meg a telefonszámát (és az e-mail címét is), és ellenőrizd, hogy biztosan jól írtad-e be. Azokban az esetkeben, amikor a kontakt nem elérhető, következő lépésként a feladót, vagyis Téged fog felhívni, mert esély van rá, hogy te el tudod magyarázni neki, pontosan hová is kell mennie, miről ismeri fel a helyet.. Ezekben az esetekben nyert ügyed van, ha a címzetted éppen otthon van.

Nem ér el senkit a futár? A depóhoz fordul

Elképzelhető, hogy elfelejtettél telefonszámokat megadni, vagy azok helytelenek vagy nem elérhetőek. A futárnak viszon ilyen esetben is be kell azonosítania valahogyan a megfelelő címet, hiszen nem nem adhatja oda csak úgy valakinek a csomagodat a környéken. Ez többnyire egy elektronikus rendszeren keresztül történik, ahol jelzik a depónak, hogy a kapott cím hibás, vagy nem található. Nyilván a futár ilyenkor nem fog várni a válaszra, a csomagot visszaviszi a raktárba. Ezután már a futárcég központja próbálja meg felvenni a kapcsolatot Veled, hogy a pontos címet egyeztetni tudjátok, és másnap újra megkísérelhessék a kiszállítást, bízva abban, hogy az már sikeres lesz.

A legvégső esetben…

Azokban az esetekben, amikor a depóba visszavitt csomagnak a feladóját és a címzettjét sem sikerül elérni, akkor többnyire visszaszállítják a feladó címére a küldeményt, vagy pedig lefoglalják azt. A csomag innentől kezdve csak akkor kerülhet kiszállításra, ha a feladó fel tudja venni a kapcsolatot a depóval, és pontosítani tudják a nem megfelelő információkat, azaz a címadatokat.

 

Kép forrása: reference.com