Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

Érdekes vámszabályok

Egyre több és több csomag utazik nap mint nap a világ egyik végéből a másikba. Nem meglepő, hogy egyre több szabályozás születik arról, hogy mit szabad és mit nem szabad küldeni egyes országokba. Néhány ország egészen pontos és érdekes szabályozással rendelkezik. Például Nigériában egyszer betiltották a talicskák szállítását. Összegyűjtöttünk 9 érdekes szabályozást.

Szentelt víz

Fidzsi szigetén szabályozták a szentelt víz mennyiségét. Bármilyen szentelt vizet, amely meghalad 470 millilitert és nincs hozzá igazolásunk, hogy fertőzés és betegség mentes azt a reptéren lefoglalják. Ezt a szabályozást azért hozták, hogy megelőzzék a vízzel terjedő járványokat, mint például a kolerát.

Forrás: Google

Talicska

Egy időben Nigéria mindent betiltott, amit az országba exportálni akartak, hogy így növelje az ország iparát. Ez azt jelentette, hogy nem lehetett Nigériába exportálni sem csokit, fogkrémet, fogpiszkálót, golyóstollat és a legkülönösebbet az összes közül, talicskát.

Bohóc jelmez

Franciaországban, Vendargues városában egy betiltották a bohóc jelmezek behozatalát. A tiltást egy pánikhullám után hozták, amit gonosz bohóc ruhába öltözöttek keltettek, akik ijesztgették a város lakóit.

Rágógumi

Szingapúrban betiltották a rágógumit 1991-ben tisztasági okok miatt. Ez azt jelenti, hogy nem lehet importálni, eladni vagy enni rágógumit, ha valaki mégis megszegi a szabályt az azonnal hatalmas bírságot kap.

Forrás: Google

Kinder tojás

Milliók kedvenc gyerekkori emléke a Kinder tojás, hiszen a csoki mellé még kis ajándékot is kapunk. Az Amerikai Egyesült Államokba viszont felhívják a figyelmet az olyan termékek importálása amely nem ehető részeket tartalmaz jelenleg tiltó listán szerepel. A tiltást azért hozták, mert úgy ítélték meg, hogy a tojás fulladást okozhat. (Persze ez akkor igaz, ha valaki le akarná nyelni az ajándék műanyag tojást is.)Aki mégis megpróbálkozik a csokitojás importálásával az tojásonként $2500 büntetésre számíthat. Egy család 10 darab Kinder tojást akart Kanadából az USA-ba vinni, a büntetésük $12000 lett.

Forrás: Google

Fogkrém és fogászati kellékek

Algériába minden fogászati termék tiltólistán van. Ez valószínűleg a fluorid miatt lehetséges, amit mérgezőnek és veszélyesnek tituláltak egyes országok. A fogászati termékek, amelyek fluoridot tartalmaznak teljes mértékben ki vannak tiltva az országból. Természetesen a mosolygás megengedett.

Forrás: Google

Autó dudák

Szaúd- Arábiában a hangoskodás van a tiltólistán, a bevásárló központi zenétől kezdve a születésnapi kártyákig, a kormány nem igen kedveli a hangoskodást. A tiltás a hangos tárgyakon az autó dudákat is magába foglalja.

Forrás: Google

Gömbhal

Az Európai Unióban tiltó listára került az aranyos, ám rendkívül mérgező gömbhal. A kövér kis halacska az USA-ban nem teljes körűen tiltott. Csakis olyan szakács készítheti el a gömbhalból készült ételt, akinek engedélye van rá. Egyetlen rossz filé és máris mérgezés és halál a vége.

Forrás: Google

Összeillő lábbeli

Dél Afrikában, Indiában és Mexikóban is betiltották az összeillő lábbelik importálását. Ezt a rendeletet azért hozták, hogy a hazai cipőipart erősítsék és támogassák. Ne aggódj, a saját lábbeliddel nincs gond..

Forrás: Google

Forrás: http://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_107.html

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés