Csomagkövetés: Hogyan működik a gyakorlatban?

A csomagkövetésnek számos előnye van: segítségével mindig tudhatod, hogy küldeményed merre jár és egyetlen kattintással bárhonnan, bármikor ellenőrizheted státuszát az eszközeiden!

Milyen elven működik a csomagok nyomkövetése?

A csomagkövető rendszerek fő célja, hogy az ügyfelek számára tájékoztatást adjanak a csomag útvonalának részleteiről, a szállítás állapotáról és a becsült kézbesítési időpontról. Partnereinknél lehetőséged nyílik nyomon követni feladott csomagjaid, ehhez lentebb ki kell választanod azt a futárszolgálatot, akinél feladtad a csomagod. Partnereink oldalán a fuvarlevélszám megadása után azonnali információt kapsz küldeményed státuszáról: megtudhatod, merre jár a csomag, felkészülhetsz a kézbesítés várható időpontjára, látod, ha probléma merült fel a szállítás során, továbbá azt is megtekintheted, hogy körülbelül mikor ér célba küldeményed!

A csomagok nyomon követése többféleképp történhet. Az egyik legfőbb csomagkövető módszer, hogy a futárcég alkalmazottai manuálisan jegyzik be a küldemények állapotát és a legfontosabb részfolyamatokat, ám az ilyen rendszerek hátránya, hogy nem adnak részletes és pontos képet a szállítási folyamatokról.

Az összetett nyomon követési rendszerekben már lehetőség van a szállítás bizonyos fázisainak pontos lekövetésére és dokumentálására, valamint a kiszállítás időpontjának változtatására. Ezeknek a módszereknek köszönhetően a csomagszállítás folyamatai valós időben nyomon követhetőek, illetve meg is változtathatóak. A rendszer további előnye, hogy ha megváltozna a kiszállítás időpontja, vagy címe, akkor az adatok folyamatos frissülésének köszönhetően a csomagfeladás érintettjei azonnal értesülnek róla.

A csomagkövetés egyik legfontosabb eleme a vonalkód. Ez egy egyedi azonosító, ami tartalmazza a csomaghoz kapcsolódó összes adatot, valamint a felvétel és a célpont részleteit és az elérhetőségeket. Ez a címke minden csomagra felkerül és könnyít az adminisztrációval járó terheken, ugyanis amint változás következik be, elég csak beolvasni a vonalkódot és a futár azonnal eléri a csomagtörténetet. Az ügyfél a vonalkódhoz tartozó kódszámmal követheti nyomon a csomagját a futárszolgálat honlapján, mely folyamatosan frissül, a legutóbbi automatikusan, vagy manuálisan bejegyzett státusszal.

A vonalkód alkalmazásával sikerült minimálisra csökkenteni az elveszett csomagok számát és optimalizálódott a kézbesítés is. A csomagkövető rendszerek fejlődése folyamatos, az új megoldásoknak köszönhetően egyre nő a színvonaluk.

Miért fontos, hogy profi futárszolgálatokra bízzuk csomagjaink kézbesítését?

A profi, nemzetközi háttérrel rendelkező futárszolgálatok számos extra szolgáltatással és ügyfélbarát kiszolgálással állnak megrendelőik rendelkezésére:

 • A nap 24 órájában tevékenykednek
 • A legapróbb küldeményektől egészen a nehéz raklapos árucikkekig szállítanak
 • Mennyiségi kedvezményeket tudnak nyújtani
 • Szakszerű ügyfélszolgálattal várnak
 • Részletes tájékoztatást adnak a csomag státuszáról: akár SMS-ben, emailben, vagy online nyomkövetésen keresztül
 • Belföldre és külföldre is szállítanak rövid határidővel, akár háztól-házig
 • Expressz szállítást is vállalnak

Csomagkövetés: rendeléstől az ajtóig

A csomagok nyomon követésének első lépése, hogy a futárszolgálat egyedi vonalkódot generáljon a feladni kívánt küldeményhez. Ez fontos, mert segítségével az összes szükséges információ hozzáférhetővé válik. A csomagkövetés megkezdéséhez megkapod a nyomon követési számod, mely általában egy kb. 14 jegyű numerikus kód, amit a csomag azonosítására hoznak létre a futárszolgálatok, miután átvették tőled. A nyomon követési kóddal az összes szükséges információhoz hozzáférsz:

 • értesülhetsz a kézbesítés napjáról
 • a folyamatban lévő nyomon követési információkról
 • az időpontról, amikor a küldemény eljut az utolsó rendeltetési helyre
 • továbbá kapsz állapotfrissítést, amikor ellenőrzőpontokon halad át a csomag

A nagy csomagküldő cégek válogatást végeznek és depókba szállítják a csomagokat, ahonnan újra elosztják őket, ezeken a helyeken is fontos a vonalkód megléte. A csomagot minden főbb állomáson szkennerek olvassák be, a státusz pedig folyamatosan frissül és a rendszerben megtekinthető, hogy éppen hol tart a küldemény. Ebben a szakaszban az ügyfél már láthatja, mikor kerül a csomagja kiszállításra, így, ha az időpont nem megfelelő, még időben lehet módosítani a kiszállításon. A nyomkövetés a kiszállítással ér véget, sikeres átvétel esetén a procedúra lezárul.

A csomagkövetés funkció hasznos olyan esetekben is, ha eltűnne a csomag, hiszen elősegíti a könnyebb keresést és segítséget nyújt a szállítás közben felmerülő problémák megoldásában is.

Milyen információkat tudhatunk meg a csomagkövetés során?

 • Merre jár a csomag
 • A feladás idejét
 • A várható érkezés idejét
 • A futár nevét
 • Milyen szállítási fázisban van a küldemény éppen
 • A csomag súlyát

Partnereink csomagkövetési rendszerei

Csomagjaidat a felvételtől a kézbesítésig könnyedén és részletesen nyomon követheted, ha ellátogatsz partnereink oldalára. Az általad választott futárszolgálat linkjére kattintva partnerünk honlapjára érkezel, ahol az emailben kapott fuvarlevélszám megadása után azonnal információt kapsz csomagod aktuális helyzetéről.

A nyomkövetést partnereink honlapján tudod elvégezni a következő oldalakon:

TNT

A TNT-nél nagyon egyszerű a csomagod nyomon követése. A fuvarlevélszám vagy a hivatkozási szám megadása után a nyomon követés gombra rákattintva meg is tekintheted küldeményed helyzetét.

UPS

A UPS oldalán a nyomon követés részbe kell beírni a fuvarlevélszámot, itt akár egyszerre 25 csomagnak is utánanézhetsz.

(javasolt URL https://www.ups.com/WebTracking/track?loc=hu_HU&requester=ST/ )

GLS

A GLS online csomagkeresés funkciója a nap bármely szakában elérhető. Meg kell adni egy vagy több csomagszámot, vagy referenciaszámot és a csomagtörténet azonnal megjelenik.

DPD

A DPD Tracking a csomagok figyelésére szolgáló rendszer. A DPD oldalán is lehet keresni csomagszám és referenciaszám alapján, csak be kell írni hozzá a csomagkeresőbe a 14 jegyű csomagazonosítót vagy a csomag referenciaszámát.

FedEx

A FedEx oldala gyors nyomon követést tesz lehetővé. Ha szeretnéd egy kattintással elérni küldeményed státuszát vagy a kézbesítési igazolást, írd be a fuvarlevélszámot vagy lejjebb a hivatkozási számot. Küldeményeid akár figyelési listádhoz is adhatod, vagy megtekintheted közvetlenül a honlapon, akár bejelentkezés nélkül is.

Miért érdemes Fürgefutárt választanod?

A Fürgefutárnál 6 világszínvonalú futárszolgálat szolgáltatásait találod meg egy helyen. A TNT, UPS, GLS, DPD, FedEx és a Packeta szolgáltatásai közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet, legyen szó belföldi vagy külföldi csomagküldésről. Weboldalunkon partnereink különböző szolgáltatásait és árait tudod összehasonlítani, ezután néhány kattintással, egyszerűen megrendelheted szolgáltatásaikat.

A Fürgefutárral csomagod sorban állás és várakozás nélkül adhatod fel gyorsan és egyszerűen! Megoldást nyújtunk neked háztól-házig történő szállításra, lehetőséged van szolgáltatást és szállítási időt választani. Bárhonnan kényelmesen intézheted a csomagfeladást, sorban állás nélkül, a futár pedig otthonodban vagy a munkahelyeden is felveszi tőled a csomagot, de akár egy csomagpontban is leadhatod azt.

Nemzetközileg elismert, megbízható szállítmányozó cégekkel állunk kapcsolatban, akik nagymértékű kedvezményeket biztosítanak számunkra, melyeket közvetítünk is neked, így mindig kedvező árakat biztosítunk számodra vagy cégednek!

Weboldalunkon partnereink különböző szolgáltatásait és árait tudod összehasonlítani, ezután néhány kattintással, egyszerűen megrendelheted szolgáltatásaikat.

Kalkulálj árat online kalkulátorunkkal most, ha pedig segítségre van szükséged, bátran fordulj hozzánk!