Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

5 dolog, amire érdemes odafigyelni online értékesítésnél!

Nálad is sok-sok felesleges holmi gyűlt össze, esetleg szeretnél egy kis plusz keresetre szert tenni? Érdemes kihasználni az internet által nyújtotta előnyöket. Hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani megunt tárgyaid értékesítésekor? Az alábbiakban összegyűjtöttük 5 legfontosabb  aspektusát az online eladásoknak.

1. Válasszunk a legnépszerűbb aukciós oldalak közül! 

Egyre több portál áll rendelkezésünkre, ha szeretnénk termékeinket eladásra kínálni. Érdemes megvizsgálni, hogy az adott oldal milyen látogatói számmal rendelkezik – ez könnyen leszűrhető a feltöltött hirdetések számából, a vásárlók által feltett kérdések gyakoriságától -, egy nagyobb aktivitású oldal esetén biztosak lehetünk abban, hogy meghirdetett termékünkre többen rátalálnak. Megkülönböztethetünk aukciós oldalakat, amelyek jutalékért cserébe kínálnak számunkra hirdetési felületet. Ilyen például belföldön a Vatera vagy nemzetközi viszonylatokat tekintve az Ebay, amely lehetővé teszi, hogy az egész világon elérhető tartalmat osszunk meg. Ha nem szeretnénk jutalékot fizetni eladás után, érdemes megnéznünk a hazai apróhirdetési oldalakat, amelyek  közül a legnépszerűbbek az OLX (Apród) és a Jófogás, ahol ingyenesen tölthetjük fel eladni kívánt termékeinket.

2. Részletesen adjuk meg a termék tulajdonságait!

Az első benyomást a termék adatlapja alapján kapják vásárlóink mind az eladó hozzáállásáról, mind pedig magáról a feltöltött termékről. Érdemes ezért a termékre jellemző specifikus adatokat is megadni (méret, szín, anyag, pontos típus) mivel így a vásárlónak is lehetősége nyílik arra, hogy tágabb képet kapjon róla, és eldönthesse, hogy valóban ezt a terméket szeretné megvásárolni. Egy jól összerakott hirdetés alapján számos érdeklődőt nyerhetünk, aukciónkat pedig sikeres eladással zárhatjuk.

3. Figyeljük aktívan a hirdetéseket! 

Sok esetben üzenetben érdeklődnek a látogatók a küldemény tulajdonságival és egyéb felmerülő kérdéseikkel. Érdemes minél hamarabb választ adnunk rájuk annak érdekében, hogy a vásárló úgy érezze, teljes odafigyeléssel kezeljük a feltöltött terméket. Emellett a gyors válasznak az is előnye lehet, hogy a mi termékünket vásárolja meg.


4. Tüntessük fel részletesen a fizetési opciókat!

Az érdeklődők számára fontos lehet, hogy milyen módon tudnak a termékhez jutni, ezért ügyeljünk arra, hogy pontos költségeket tüntessünk fel a termék adatlapján ill. előzetesen tájékozódjunk az általunk elfogadhatónak vélt fizetési módokról és ezek költségeiről. A legnépszerűbb lehetőségek közé tartozik a banki átutalás – itt érdemes előre utalást kérnünk, ha még nem ismerjük a vásárlót – , a készpénzes fizetés személyes találkozóval vagy utánvéttel.


5. Adjuk meg a lehetséges szállítási módokat és összegüket

Érdemes körültekintően utána járnunk, hogy milyen szállítási módokat tudunk a vásárló számára kínálni. Mindig megbízható partnert válasszunk, és pontosan tájékozódjunk a szállítási díjakról, amelyet a terméknél is tüntessünk fel, hogy a vásárló számára is egyértelmű legyen, milyen módok közül tud választani, ha megvásárolja termékünket. Sokan kedvelik a személyes átvételt, de nagyobb távolságok esetén már csomagküldő szolgáltatásokat szükséges igénybe venni az ügyfeleknek. A Fürgefutár.hu számos kedvező szállítási opciót kínál az ügyfelek részére, és a megrendelő saját maga választhatja ki a számára leginkább megfelelő szolgáltatást.

Szerinted mire szükséges a legnagyobb hangsúlyt fektetni?

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés