Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

7 tipp nemzetközi csomagküldéshez

Akár családtagjainknak, akár üzleti partnerünknek szeretnénk csomagot küldeni külföldre, természetesen felmerül pár kérdés. Rövid cikkünkben összegyűjtöttünk 7 tippet, amelyet érdemes figyelembe venni nemzetközi csomagküldés esetén.

Forrás: Google

1. Tipp: Engedélyezett-e a csomagom küldése az adott országba?

Az első dolog, amit le kell ellenőrizned, hogy egyáltalán engedélyezett-e a csomag küldése az országba. Minden országnak megvannak a maga szabályai és korlátozásai. Egy csomag aminek a küldése teljesen rendben van Magyarországon, lehet, hogy egy másik országban tiltó listán szerepel, ilyen lehet például a parfüm, hús és hústermékek.

 

Forrás: Google 

2. Tipp: Ünnepnapok

Érdemes megnézni az adott ország ünnepnapjait, hiszen ezeken a napokon munkaszüneti nap van az országban, tehát felmerülhet késés vagy későbbi csomagkézbesítés, továbbítás emiatt. Ha sürgős dokumentumot vagy iratot küldünk egy megadott időpontra, mindenképpen ellenőrizzük le az ország ünnepnapjait.

Kedvelt célországok és nemzeti ünnepeik:

Amerikai Egyesült Államok

Július 4.
Ausztria Október 26.
Belgium Július 21.
Bulgária Március 3.
Csehország Október 28.
Dán Királyság Április 16.
Finnország December 6.
Franciaország Július 14.
Hollandia Április 27.
Horvátország Június 25.
Írország Március 17.
Izland Június 17.
Kanada Július 1.
Kína Október 1.
Lengyelország Május 3.
November 11.
Nagy-Britannia Június 11.
Németország Október 3.
Norvég Királyság Május 12.
Olaszország Június 2.
Oroszország Június 12.
Portugália Április 25.
Június 10.
Október 5.
Románia December 1.
Spanyolország Október 12.
Svájc Augusztus 1.
Svédország Június 6.
Szlovákia

Szeptember 1.

Forrás:Google

3. Tipp: Nem szállítható tárgyak

Természetesen akadnak olyan tárgyak, amelyek szállítása sajnos nem lehetséges. Nem csak külföldre történő szállítás esetén érdemes megnézni, hogy melyek azok a tárgyak, amelyeket nem fuvaroznak partnereink. A lista ITT található.

Ezen kívül érdemes utána járni, hogy mely országokba mi nem szállítható, hiszen a szabályok országonként változhatnak. Például, Belgiumba nem szállítható hús és hústermék.

Forrás: Google

4. Tipp: Vámszabályok

Európai Unión kívülre küldött csomagok esetén lépnek életbe a vámszabályok. Partnereink csak kereskedelmi vagy pro-forma számlákkal tudnak csomagokat exportálni az Európai Unión kívülre. Fontos, hogy a számlát a dobozra ragaszd fel, hogy könnyen hozzáférhető legyen. A számlából minden futárcég esetén 5 példányt kell csatolni a küldemény mellé. 3 példányt eredeti aláírással és 2 példány másolatot. Bővebb információt a vámszabályokról ITT találsz.

Forrás: Google

5. Tipp: Csomagolás

A nemzetközi csomagokat többször megállítják és egyik szállítási eszközről a másikra pakolják. Utaznak földön, vízen és levegőben, így nem csoda, hogy fontos nagy figyelmet fordítanunk a csomagolásra. Azt is fontos észben tartanunk, hogy milyen az ország klímája, ahová a csomagot küldjük, hiszen ez is befolyásolhatja a csomagolóanyag választásunkat.

Forrás: Google

6. Tipp: Pontos szállítási adatok megadása

Természetesen ez igaz belföldi csomagküldésre is. Nagyon fontos, hogy a címzett szállítási adatait pontosan és részletesen megadjuk. Hiszen, a csomagküldő cég így tudja felvenni a kapcsolatot a címzettel, ha esetleg nem lenne az adott címen kézbesítéskor vagy ha bármi probléma merülne fel a címmel.

Forrás: Google

7. Tipp: Csomagküldés az Egyesült Államokba

Az Egyesült Államokba történő csomagküldésnél érdemes megnézni az FDA regisztráció köteles termékek listáját, ami ITT található. Hogy mi is az FDA, azaz Food and Drug Anministartion? Az Amerikai Egyesült Államok élelmiszereket és gyógyszereket bevizsgáló szervezete. Minden olyan termék, amely az USA-ba kerül feladásra és érintekzik testünkkel (mint például a gyógyszerek) FDA regisztráció köteles. Hogyan is történik az FDA regisztráció? Olvasd el ITT.

Forrás: Google

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés