Blog

BLOG -Tippek és hasznos információk

7 gyakori csomagolási hiba

Senki sem szereti, ha a kézbesített csomagja megsérül, eltűnik vagy késve érkezik meg. Ám gyakran ennek az oka nem a futárcég, hanem mi magunk vagyunk, hiszen a csomagot nem megfelelően csomagoltuk be.Összegyűjtöttünk 7 gyakori csomagolási hibát, amelyre Neked is érdemes odafigyelned.

 

1. A doboz

Amikor a csomagküldésre kerül a sor, mindig azt javasoljuk, hogy vastag falú kartondobozba csomagolj, legfőképpen, ha a csomag súlya meghaladja az 5kg-ot.

A vékony falú dobozokkal az a probléma, hogy nem jól tartanak és abszolút nem tartósak. 1-2 kg-ot igaz, hogy elbírnak, de ilyen esetben is ajánlott inkább egy masszívabb doboz használata, főleg ha nemzetközi szállításról van szó.

A műanyag doboz használata szintén nem a legmegfelelőbb megoldás, hiszen nagyobb súly esetén és az állandó rakodás során könnyen összeroppanhat, megtörhet így a csomag tartalmát is kár érheti.

 

 

2. Kiálló tárgyak

Partnereinkkel 2017. 04. 01-től ugyan nem lehet bőröndbe csomagolt árut feladni, de ha mégis utazol, érdemes bőrönd küldése előtt átgondolni az alábbiakat. Sokszor merül fel az a probléma, hogy a bőrönd fogói és görgői nincsenek jól leragasztva vagy becsomagolva. Ezek a kilógó részek könnyedén letörnek a szállítás során, ha nem megfelelően csomagoljuk be.

 

 

3. Újságpapír védelem gyanánt

Amikor megvan a tökéletes, strapabíró doboz a következő lépés, hogy térkitöltő anyaggal biztosítsuk a csomag tartalmát. A leggyakrabban a helytelen belső csomagolás miatt sérül meg a csomag tartalma.

A ruganyos anyag, mint például a hungarocell térkitöltő anyag, a legjobb választás a biztos védelem érdekében. Ha gyakran küldünk csomagot vagy egy nagyobb mennyiséget küldünk, akkor ezeket a térkitöltő anyagokat gazdaságosan, nagyobb mennyiségben beszerezhetjük.

Sokan azt hiszik, hogy az újságpapír jó választás a belső tartalom csomagolására. Azért nem ajánlatos a térkitöltő anyag újságpapírral való helyettesítése, mert az újságpapír nem rugalmas és nyomás hatására csak lelapul, nem védi a csomagot.

 

 

 

4. Zsúfolt csomag

Ha túlpakolod a csomagot, az is okozhat kárt. Hogy elkerüld az ilyen károkat, azt javasoljuk, hogy a dobozt töltsd ki térkitöltőanyaggal és hagyj pár centi helyet a tárgy és a doboz falai között.

Ezzel egy úgynevezett ’tompító teret’ hagysz, amely megóvja a csomag tartalmát a szállítás során keletkező rázódástól. Ha szorosan pakolod be a csomag tartalmát, a tárgy akár ki is szakíthatja a dobozt vagy a tartalom össze is törhet.

 

 

5. Cellux használata a csomag leragasztására

A cellux használatát a doboz leragasztására nem ajánljuk, hiszen nem elég erős, hogy biztosítsa a dobozt, másrészt könnyen szakad, sérül. A doboz leragasztására minden esetben jó minőségű, erős ragasztószalagot ajánlunk.

 

 

6. Törékeny tárgyak

Ha az elküldeni kívánt tárgy nagyon törékeny vagy nem vagy biztos abban, hogy a csomagszállítást, hogy bírja érdemes duplán bedobozolni. Ez azt jelenti, hogy a tárgyat megfelelően becsomagolod egy dobozba (térkitöltő anyaggal kitöltve egy erős, strapabíró dobozba) majd ezt a dobozt egy újabb, nagyobb dobozba helyezed és a köztük lévő teret térkitöltő anyaggal feltöltöd.

 

7. Régi címkék eltávolítása

Fontos, hogy ha a doboz amibe csomagolsz már egyszer használva volt tüntesd el a régi címkéket, vonalkódot és bármit, ami a dobozon található. Ha nem teszel így és valami rajta marad a csomagon előfordulhat (elég nagy valószínűséggel), hogy a csomag rossz címre kerül vagy késni fog.

Az új címkét pedig olyan helyre tedd és úgy nyomtasd ki, hogy jól látható és olvasható legyen. Érdemes egy fóliába tenni, hogy még jobban megóvd.

Vissza a blog oldalra »

Legújabb cikkeink

blog-image-5

Kalkulálj árat most és küldd csomagod online!

Árajánlat és megrendelés